ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΔΙΑΝΕΜΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ενημέρωση για την ορθή χρήση φαρμάκων μέσω των λογαριασμών νερού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης
Φάρμακα

Σε κατοικίες και καταστήματα 50.000 φυλλάδια

Στη διανομή 50.000 ενημερωτικών δισέλιδων φυλλαδίων, σε όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα του Δήμου Κομοτηνής, με τους λογαριασμούς του νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής, ξεκίνησε να διανείμει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, στο πλαίσιο καμπάνιας για την ορθή χρήση των φαρμάκων. Η δράση αυτή γίνεται παράλληλα με τις ομιλίες που κάνει ο σύλλογος καθ' όλη τη χρονιά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ροδόπης. 


«Με τα φυλλάδια αυτά, υπό μορφή συνοπτικών επισημάνσεων, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας καθώς και υπογραμμίζουμε όλες τις παραμέτρους και τους κινδύνους κατά τη λήψη των φαρμάκων, ακόμη και εάν αυτό είναι Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. Αναδεικνύουμε τα προβλήματα που προκύπτουν, ειδικά στους νέους, με την αγορά φαρμάκων ή συμπληρωμάτων διατροφής ή και προϊόντων υγιεινής περιποίησης από σημεία μη ελεγχόμενα από τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας (π.χ. διαδίκτυο, παρεμπόριο, μη πιστοποιημένους προμηθευτές κλπ). Αναφερόμαστε στους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, στην επιτακτική ανάγκη της πρόληψης και του εμβολιασμού, στις συνέπειες του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες, στη νικοτίνη και στο αλκοόλ, στις σοβαρότατες παρενέργειες από τη χρήση αναβολικών και στην ανακύκλωση ληγμένων ή μη φαρμάκων. 


Ασπίδα στους κινδύνους αυτούς είναι ο φαρμακοποιός και το φαρμακείο, 24 ώρες το 24ωρο, με υπηρεσίες για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, για τις χρόνιες νόσους, τη δοσολογία, τις παρενέργειες, τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων και την προφύλαξη - καθοδήγηση από κάθε ενδεχόμενη υπερβολική ή άνευ λόγου λήψη φαρμάκων ή εξάρτηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.
Ο σύλλογος ευχαριστώντας το Δήμο Κομοτηνής και τη Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής για τη σημαντική συμβολή τους στη διανομή των φυλλαδίων αυτής της μεγάλης καμπάνιας, προσθέτει πως στο επόμενο διάστημα θα διανείμει επιπλέον 50.000 φυλλάδια στους άλλους τρεις Δήμους, ώστε να καλυφθεί ενημερωτικά όλος ο πληθυσμός του Νομού της Ροδόπης.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε