ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

ΕΛΜΕ Ροδόπης: Με την κινητικότητα προσπαθούν να καλύψουν τα κενά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης
ΕΛΜΕ Ροδόπης
Μιχάλης Βασιλειάδης

"Κινητικότητα σημαίνει ότι ένας καθηγητής μπορεί να διδάξει σε τρία και τέσσερα σχολεία, ένα μπορεί να είναι στην Κομοτηνή και ένα στις Σάπες"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μέσω της κινητικότητας εκπαιδευτικών επιχειρούν να καλύψουν τα κενά στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΕΛΜΕ Μιχάλης Βασιλειάδης. Παραθέτει νούμερα σύμφωνα με τα οποία για τα κενά έντεκα μαθηματικών, διορίστηκαν τέσσερις αναπληρωτές. Για τα κενά εννέα βιολόγων διορίστηκαν τρεις. Παρουσιάζει παραδείγματα σχολείων στις Σάπες, όπου υπηρετεί και ο ίδιος.

"Στο λύκειο Σαπών έχουμε έλλειψη ενός μαθηματικού, στο γυμνάσιο Σαπών τα ίδια και εκεί, οπότε τα πράγματα είναι διαφορετικά, οι ελλείψεις είναι μια δυναμική διαδικασία και τα κενά έρχονται και παρέρχονται κατά την διαδικασία. Αυτά τα κενά που είχαμε εμείς στη Ροδόπη τα οποία τα ξέραμε ήδη δεν καλύφθηκαν πλήρως. Μην πούμε για τις ειδικές ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τις ειδικότητες της μουσικής στο μουσικό σχολείο. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις στο 1ο ΕΠΑΛ ειδικά στις τεχνικές ειδικότητες, μπορώ να σας πω ότι περίπου στο 40% των κενών έχουνε καλυφθεί".


Με πρόσχημα την κινητικότητα που προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ διευκρινίζοντας τα παρακάτω:

"κινητικότητα σημαίνει ότι ένας καθηγητής μπορεί να διδάξει σε τρία και τέσσερα σχολεία, ένα μπορεί να είναι στην Κομοτηνή και ένα στις Σάπες. Βέβαια αυτός ο συνάδελφος μπορεί να μένει στην Αλεξανδρούπολη και να τον βολεύει αυτό, βέβαια από την άλλη πλευρά το υπηρεσιακό συμβούλιο πάντα λειτουργεί προς την κατεύθυνση της ανθρώπινης διαδικασίας, όσο το δυνατόν οι συνάδελφοι να αποκτούν το δικαίωμα που έχουνε να είναι κοντά στα σπίτια τους".

Τα σχολεία άνοιξαν με ελλείψεις, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό, καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης. 

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε,  αφού ήδη άρχισαν οι πανηγυρισμοί επίσημα  στο Ζάππειο, αλλά και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από στελέχη της συγκυβέρνησης, ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια,

Ημερολόγιο