fbpx Έλαβαν τα πρώτα προϊόντα οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στον Δ. Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021 - 09:00
ΣΤΟ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ

Έλαβαν τα πρώτα προϊόντα οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στον Δ. Κομοτηνής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
πρόγραμμα ΤΕΒΑ
Δήμος Κομοτηνής

Τρόφιμα και κάποια είδη για το νοικοκυριό τους

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ξεκίνησε χθες το πρωί η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό Κέντρο της Κομοτηνής. Έτσι, άνθρωποι των υπηρεσιών του δήμου και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να δώσουν στους δικαιούχους τα προϊόντα που τους αναλογούσαν. Ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να πάρει τα προϊόντα και είχε ενημερωθεί με sms πρωτύτερα, φορούσε μάσκα και διατηρούσε όσο ήταν δυνατόν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής για τα προϊόντα ΤΕΒΑ ενημέρωνε «τους ωφελούμενους του προγράμματος ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ότι από την Δευτέρα 18/01/2021 έως και την Τετάρτη 27/01/2021 θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

Το σημείο διανομής είναι: το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γρ. Μαρασλή 1) και οι ωφελούμενοι θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά την ημέρα για την οποία έχουν ειδοποιηθεί να προσέλθουν. 

Για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα ή είναι ηλικιωμένοι τα προϊόντα θα διανεμηθούν κατ’ οίκoν. Οι δικαιούχοι κατά την προσέλευση είναι αναγκαίο να προσκομίζουν: Δελτίο Ταυτότητας και Αίτηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ). Για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια όλων, συστήνεται η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών».

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καθώς η διανομή των προϊόντων δεν έγινε την περίοδο των εορτών, καθώς η δημοτική αρχή είχε επικαλεστεί τις συνθήκες της πανδημίας και έκρινε υγειονομικά επικίνδυνο να πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων. Η πλευρά του Δήμου Κομοτηνής είχε ενημερώσει ότι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ δεν θα χάσουν την διανομή τους, απλά πως αυτή θα πραγματοποιηθεί με κάποια καθυστέρηση.

Γ. Μουρτίδης: «Έχουμε βάλει πρόγραμμα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός»
Με αφορμή την έναρξη της διανομής των προϊόντων στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης, ώστε να ενημερώσει για το πώς κυλάει η διαδικασία.

«Είναι γνωστό ποιοι είναι δικαιούχοι και θα λήξει 27/01. Υπάρχει ένα μεγάλο διάστημα. Έχουμε βάλει ένα πρόγραμμα ώστε να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, να υπάρχει προστασία υγείας και ασφάλεια. Κάθε μέρα από το προηγούμενο βράδυ στέλνουμε 150 sms για την επόμενη μέρα. 

Όσοι είναι δικαιούχοι θα λάβουν το sms και την ημέρα που αναγράφεται στο sms θα έρθουν να πάρουν το δέμα που έχει αρκετά πράγματα μέσα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος. 

Μέσα σε αυτό το δέμα προϊόντων όμως δεν υπάρχει το κρέας. Σχετικά με αυτό το θέμα ο κος Μουρτίδης πληροφόρησε πως «μέσα στο προϊόντα δεν υπάρχει το κρέας, καθώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που θεωρήσαμε ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες μόλις τελειώσει αυτή η διανομή. 

Το κρέας διανέμεται νωπό και μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Αποφασίσαμε με την κοινωνική υπηρεσία της διεύθυνσης μας να γίνει πρώτα η διανομή των ζυμαρικών και των απαραίτητων προϊόντων για ένα σπίτι και στην επόμενη φάση θα γίνει μόνο η διανομή του κρέατος και κάποια φρούτα». 

Ο αντιδήμαρχος επίσης τόνισε πως κάθε μήνα θα γίνεται σχετική διανομή από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει ο δήμος, ενώ αναφορικά για τις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να πάνε να πάρουν τα προϊόντα λόγω της πανδημίας είπε ότι «τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν κάποια μεγάλη ηλικία τα προϊόντα τα μοιράζει ‘Η Βοήθεια στο Σπίτι’ κατ’ οίκον». Να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο κ. Μουρτίδης σε όλο τον νομό οι δικαιούχοι είναι γύρω στα 4.300 άτομα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και