ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ

Εκτός τηλεοπτικής κάλυψης το Κίζαρι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλεόραση
Ροδόπη
Νίκος Παππάς
Δήμος Αρριανών

Οι οικογένειες ηλικιωμένων πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια

Δήμητρα Συμεωνίδου

Πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στα 2.778 νοικοκυριά του νομού Ροδόπης στα οποία απευθύνεται το πρόγραμμα για δωρεάν δορυφορική τηλεόραση, που πρώτος εξήγγειλε τον περασμένο Νοέμβριο από την Φιλύρα του Δήμου Αρριανών ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο Κίζαρι του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών οι κάτοικοι δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη και την πραγματικότητα αυτή την βιώνουν για πολλά χρόνια.


Μιλώντας σχετικά στον "Χ" ο πρώην δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών "Αλληλεγγύη - Ανάπτυξη - Ανανέωση" Ντίνος Χαριτόπουλος  είπε "το Κίζαρι είναι ένα χωριό που δεν έπιανε ποτέ κρατικά κανάλια. Με μια παρέμβαση δική μας ως δημοτική αρχή είχαμε βάλει αναμεταδότες, αλλά τώρα με το ψηφιακό σήμα έχουν τεθεί και πάλι εκτός. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου έκανε κάποιες ενέργειες και προς τους βουλευτές και προς το ίδιο το υπουργείο και ζητά να συμπεριληφθεί και ο οικισμός του Κιζαρίου που εκ παραδρομής δεν συμπεριελήφθη, σε αυτό το δωρεάν πακέτο. Σε αυτή την περιοχή οι είκοσι οικογένειες γερόντων πληρώνουν τριάντα ευρώ τον μήνα για να βλέπουν τηλεόραση είναι κάτι το οποίο αξίζει να αναφερθεί". 


Σε 2.778 νοικοκυριά οικισμών μόνο του Δήμου Αρριανών απευθύνεται το πρόγραμμα για δωρεάν δορυφορική τηλεόραση. Συγκεκριμένα αφορά κατοίκους των παρακάτω οικισμών: Αγιοχώρι, Δαρμένη, Ήπιο, Κίνυρα, Νέδα, Νικηταί, Πλαγιά, Σκάλωμα, Στροφή, Άνω Καμπή, Βούρλα, Κάμπος, Κερασιά, Κέχρος, Μικρός Κέχρος, Μοναστήρι, Τσούκα, Χαμηλό, Χαράδρα, Χλόη, Άνω Κάρδαμος, Βυρσίνη, Δρανιά, Καλύβια, Κάρδαμος, Κάτω Βυρσίνη, Κόβαλος, Κύμη, Μυρτίσκη, Οργάνη, Σμιγάδα, Άγρα, Άνω Δροσίνη, Άρδεια, Δροσιά, Δρύμη, Εσοχή, Κάτω Δροσίνη, Νέο Καλλυντήριο, Νεύρα, Πάτερμα, Ραγάδα και Σκάδια. 


Πρόκειται για πρόγραμμα επιδότησης για δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης. Η ίδια απόφαση προβλέπει δωρεάν δορυφορική τηλεόραση και για 6.152 νοικοκυριά του νομού Ξάνθης, όπως και 4.361 νοικοκυριά του νομού Έβρου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μήνυμα ενότητας και ευθύνης στέλνει ο πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης και προτείνει να δημιουργεί με ευρεία συναίνεση για το καλό του πανεπιστημίου  ενιαίο ψηφοδέλτιο από υποψήφιους και μέσα από αυτή

Ημερολόγιο