ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου, 2017 - 11:00
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Έκκληση για βοήθεια στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σισμανόγλειο Κομοτηνής
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Παρασκευή στο νοσοκομείο άνθρωποι από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 


Γιώργος Φιλιππίδης: Από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουμε ζητήσει μια μεγάλη κατηγορία έργων αποκατάστασης του γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής τα οποία ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες ευρώ

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στο «θρανίο» της αξιολόγησης, ως όφειλε, κάθισε και ο διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης. Από την ίδια διαδικασία, που διεξήχθη στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στη Θεσσαλονίκη, πέρασαν οι διοικητές των νοσοκομείων όλης της Βόρειας Ελλάδας και μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο κος Φιλιππίδης την περιέγραψε ως εξής: «Έγινε και η δική μου αξιολόγηση. Την προηγούμενη βδομάδα έγινε των υπόλοιπων διοικητών της περιφέρειάς μας. Ήτανε μια διαδικασία που κράτησε περίπου δύο ώρες. Πριν ένα χρόνο, όταν αναλάβαμε, είχαμε καταθέσει όλοι ένα επιχειρησιακό σχέδιο και η αξιολόγηση αφορούσε αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο που καταθέσαμε. Αξιολογήθηκε το κατά πόσο υλοποιήθηκαν οι στόχοι και κατά πόσο υπήρχαν αποκλίσεις από τους αρχικούς στόχους.

Ο κάθε διοικητής εξέθεσε τους δικούς του στόχους και τις δικές του αποτιμήσεις του έργου του. Νομίζω ότι πάμε καλά, θα το κρίνουν όμως αυτό. Δεν βάζω υψηλό βαθμό στον εαυτό μου, δεν θέλω να περιαυτολογήσω. Νομίζω ότι υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι που θα το κάνουν αυτό και ήταν μια διαδικασία αρκετά αντικειμενική και αξιοκρατική».


Παράλληλα με το «διάβασμα» για την αξιολόγησή του, όμως, ο κος Φιλιππίδης διαχειρίζεται και καλές ειδήσεις που αφορούν το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα την επάνδρωση του με προσωπικό. Όπως είπε στο ράδιο Χρόνος, τα καλά νέα τα έμαθε αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας της αξιολόγησής του, οπότε και πληροφορήθηκε ότι έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη επτά μόνιμων γιατρών: «πληροφορήθηκα από την ΥΠΕ στο τέλος της αξιολόγησής μου ότι θα δοθούν επτά θέσεις μονίμων ιατρών στο νοσοκομείο Κομοτηνής το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για δύο αναισθησιολόγους, έναν παθολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν χειρουργό και δύο γιατρούς για την μονάδα εντατικής θεραπείας. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί έχουμε πάρει ήδη έξι μόνιμες θέσεις και συν αυτές τις επτά πρόκειται για πολύ σημαντική ενίσχυση των μονίμων ιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο μας, αν σκεφτούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καλυφθεί ούτε μια μόνιμη θέση. Για αυτές τις θέσεις έχουν δοθεί οι πιστώσεις οπότε μόλις μας έρθει η έγκριση-έχω την εντύπωση ότι οι δύο μόνιμες για την ΜΕΘ θα έρθουν την επόμενη βδομάδα και οι υπόλοιπες πέντε μέσα στον Αύγουστο-θα κάνουμε τα συμβούλια κρίσης οπότε θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τους γιατρούς που θα υποβάλουνε αίτηση και θα θέλουν να έρθουν στο νοσοκομείο Κομοτηνής».


Εν τω μεταξύ το νοσοκομείο της Κομοτηνής έχει εξασφαλισμένες πιστώσεις για την κάλυψη οκτώ θέσεων επικουρικών γιατρών, από τις οποίες έχουν καλυφθεί μόνο οι πέντε. Ο κος Φιλιππίδης εκτιμά όμως ότι έως το τέλος του χρόνου, θα βρεθούν και οι άλλοι τρεις γιατροί ειδικοτήτων ΩΡΛ, δερματολογίας και ακτινοδιαγνωστικής. Η χρονική διάρκεια των θέσεων αυτών (και των οκτώ) είναι 36 μήνες.

Τέλος, ένα ακόμη καλό νέο που έρχεται από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής είναι ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο προτίθεται να βοηθήσει σε κτιριακές αποκαταστάσεις, όπως είπε ο κος Φιλιππίδης: «Από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχουμε ζητήσει με επιστολή μου μια μεγάλη κατηγορία έργων αποκατάστασης του γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής τα οποία ξεπερνούν τις 600 χιλιάδες ευρώ. Το ευχάριστο είναι ότι ήδη μας έχουν κάνει μια κρούση και την Παρασκευή θα έρθει κάποιος εκπρόσωπος από το ίδρυμα να δει από κοντά το τι θέλουμε να κάνουμε και θα δούμε πως μπορούμε να έρθουμε σε μια συμφωνία ώστε να ξεκινήσουνε και εδώ εργασίες, όπως έχουνε γίνει στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης". 


Η πρόταση αφορά σε κτιριακές βελτιώσεις και αποκαταστάσεις του ήδη υπάρχοντος κτιρίου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν