ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Εισαγγελική παρέμβαση για τη μη χρήση του όρου "λαθρομετανάστης"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εισαγγελέας
Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης
Μετανάστες

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης Κ. Μελισσάρη λειτουργεί προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των αρμοδίων

Διονύσης Βοργιάς

Έκκληση προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών των Περιφερειών να αναλάβουν πρωτοβουλία και δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία  και, κυρίως, να κινητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί καθώς και άλλοι  φορείς, που ασχολούνται πρωτίστως με ανηλίκους, ώστε, με την ενημέρωση τους, να γίνει ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας και να αποτραπεί η χρήση του όρου "λαθρομετανάστης", απευθύνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως μας πληροφόρησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης Κ. Μελισσάρη.

Με τον τρόπο αυτό τονίζει η εισαγγελία, θα συμβάλουμε όλοι, στην εξάλειψη φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού, μιας που ο όρος "λαθρομετανάστης" είναι μειωτικός για την προσωπικότητα. Ο  όρος "λαθρομετανάστης", τονίζει η Εισαγγελία, συμφωνώντας με τον (τέως) υπουργό Δικαιοσύνης, δεν είναι δόκιμος, μπορεί να είναι μειωτικός για τη προσωπικότητα του ατόμου και βεβαίως, δεν συναντάται στην ελληνική νομοθεσία, όπου γίνεται λόγος για "παράνομη είσοδο στη χώρα".

Η εισαγγελία ζητά να εξαλειφθεί στο μέλλον  από τα υπηρεσιακά έγγραφα ή χρήση του όρου "λαθρομετανάστης" και να γίνεται λόγος για υπηκόους τρίτης χώρας που έχουν εισέλθει στην χώρα μας χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.

Όπως γνωστοποίησε τον "Χ" η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνα Μελισσάρη, έχοντας λάβει το ως άνω έγγραφο από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου, έδρασε προς την κατεύθυνση ενημέρωσης, αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ροδόπης και στην Υπηρεσία Ανηλίκων Ροδόπης. 

Στόχος είναι, όπως είπε, να κινητοποιηθούν εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς που ασχολούνται πρωτίστως με ανήλικους ώστε με την ενημέρωσή τους να γίνει ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας και να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και λέξεων. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μια κυβερνητική θητεία δεν είναι αγώνας 100 μέτρων,   αλλά συνήθως μαραθώνιος.