ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2017 - 11:00
ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

"Ειρήνη, καταλλαγή, ευημερία, πρόοδος"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μητροπολίτης
Ευχές
Πρωτοχρονιά

Συμπόρευση και συνεργασία με τις τοπικές αρχές για το καλό του τόπου

Από τον άμβωνα του ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εξέφρασε τις ευχές του για το 2017 ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων. Ο κος Παντελεήμων "δοξολόγησε το όνομα του Τριαδικού Θεού πού αξίωσε να εισέλθουμε σε νέο έτος και ευχήθηκε να είναι ένα έτος ειρήνης, καταλλαγής, δικαιοσύνης, ευημερίας και προόδου της Θράκης, της Ροδόπης και της Πατρίδος μας.
Αυτό συνέβη λίγο μετά τη 12η μεσονύκτια της 1ης Ιανουαρίου 2017, οπότε και τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη πρώτη του νέου έτους. 
Νωρίτερα -περίπου στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, 31 Δεκεμβρίου 2016, ο μητροπολίτης χοροστάτησε στην  ακολουθία του Αναστάσιμου Όρθρου της επόμενης μέρας στον καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.
Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής χοροστάτησε στην ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Βασιλείου Παγουρίων.
Ακολούθως, μετέβη στην αίθουσα  του Πνευματικού Κέντρου του ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου παρουσία του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών του νομού και της πόλης, των ιεροψαλτών και πιστών, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη αγιοΒασιλόπιττα και έδωσε τις ευχές του.
Εν συνεχεία, άπαντες οι εκπρόσωποι των αρχών προσφώνησαν τους παρισταμένους και ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα  για το πνευματικό έργο της Μητρόπολης συνολικά και επιβεβαίωσαν την πρόθεση αγαστής συνεργασίας με την  τοπική Εκκλησία και κατά το Νέο Έτος 2017.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού