ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Έγινε η εργασία, έμεινε η κακοτεχνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
καθημερινότητα
Επισκευή
εργασίες

Στην οδό Έβρου κοντά στο ΙΚΑ Κομοτηνής
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η εργασία έγινε, όμως η κακοτεχνία έμεινε... Αυτό που συνέβη στην οδό Έβρου κοντά στο ΙΚΑ Κομοτηνής είναι ενδεικτικό των όσων λαμβάνουν χώρα στον δημόσιο χώρο, όταν πρέπει να εκτελεστούν εργασίες και δεν είναι καθόλου τιμητικό για τις υπηρεσίες, δημοτικές ή δημόσιες, που τις εκτελούν ή τις επιβλέπουν. Διερχόμενη καθημερινά από το σημείο έβλεπα επί μέρες συνεργεία της ΔΕΥΑΚ να εκτελούν εργασίες σύνδεσης αποχέτευσης παρακείμενης οικίας.

Επί μέρες, όπως διαπίστωνα ιδίοις όμμασι, εργάτες και μηχανήματα εργάζονταν μεθοδικά σε πεζοδρόμιο της οδού Έβρου και σε τμήμα του οδοστρώματος για να γίνει η απαραίτητη σύνδεση στο βιολογικό καθαρισμό. Η σύνδεση έγινε και ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί πεζοδρόμιο και οδόστρωμα. 


Η αποκατάσταση όμως που έγινε σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν πεζοδρόμιο και δρόμος πριν την παρέμβαση των συνεργείων. Περνώντας ξανά χθες από το σημείο, κι ενώ τα συνεργεία έχουν αποχωρήσει από μέρες, ο φακός μου καταγράφει την τεράστια λακκούβα που άφησαν πίσω τους στο οδόστρωμα τα συνεργεία αλλά και οι κακοτεχνίες στο πεζοδρόμιο, που φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού. Την ίδια αντίδραση απογοήτευσης που είχα εγώ για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο δημόσιος χώρος, είχαν και άλλοι συνδημότες μου κατά την συνομιλία μας.

"Καλά έκαναν την εργασία", μου είπαν, "δεν θα έπρεπε να αποκαταστήσουν σωστά και τον χώρο", αναρωτήθηκαν εύλογα. Η εργασία έγινε, όμως κάποιος δεν πρέπει να ενδιαφερθεί και γι' αυτήν κακοτεχνία που έμεινε πίσω;
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι δυνατόν ενώ τιμούν  υποτίθεται τη μνήμη ενός παιδιού,  που έχασε τη ζωή του από σφαίρα αστυνομικού,  να καταστρέφουν  περιουσίες,  καταστήματα και αυτοκίνητα πολιτών και να ισοπεδώνουν  κυριολεκτικά  κ