ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί: Καθολική συμμετοχή στην απεργία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παιδικοί Σταθμοί
Απεργία

Λειτούργησε μόνο ένα τμήμα στον Β' Παιδικό Σταθμό του Δήμου με μία παιδαγωγό και μία βοηθό

Δήμητρα Συμεωνίδου

Καθολική ήταν χθες η συμμετοχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής. Κλειστοί παρέμειναν χθες όλοι οι παιδικοί σταθμοί, πλην ενός, λόγω της συμμετοχής των παιδαγωγών τους στην απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαιτίας τροπολογίας του υπουργείου παιδείας για την υποχρεωτική στο εξής φοίτηση  στα νηπιαγωγεία, των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Σε λειτουργία όπως πληροφορήθηκε ο "Χ" ήταν μόνο ένα τμήμα στον Β' Παιδικό Σταθμό του Δήμου με μία παιδαγωγό και μία βοηθό. Το αίτημα της απεργίας είναι η απόσυρση από το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας των άρθρων που αφορούν την ένταξη παιδιών ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση και την αυθαίρετη περιστολή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας.


Σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας & Αλληλεγγύης του Δήμου Γιάννης  Γκαράνης, ανέφερε: "το προσωπικό των παιδαγωγών των παιδικών σταθμών του Δήμου Κομοτηνής, τόσο δια του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, όσο και μέσω των διευθυντριών των μονάδων, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να απεργήσει, με συνέπεια την αντικειμενική αδυναμία των δημοτικών παιδικών σταθμών να υποδεχτούν τα νήπια.

Ο Δήμος Κομοτηνής, αναγνωρίζει καταρχήν ότι "η προωθούμενη διάταξη θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αφού θα αποφέρει τη συρρίκνωση του αριθμού των παιδιών και κατ’ επέκταση των δομών και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς", λαμβάνοντας υπόψιν  όμως την αναστάτωση που θα προκληθεί στις οικογένειες των παιδιών από την προαναγγελθείσα απεργία, γνωστοποιεί πως ο Δήμος Κομοτηνής δεν επιβάλει το κλείσιμό τους, αλλά αυτό  συνεπάγεται από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία.


Πορεία από την πλατεία Καραΐσκάκη προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες ανήμερα της πανελλαδικής απεργία βρεφονηπιαγωγοί. Στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εισήχθη χθες προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής. «Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι παιδαγωγοί του. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί» σημείωσαν πριν από την έναρξη της πορείας οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, και της ΠΑΣΥΒΝ, Ευαγγελία Καλαϊτζή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ