fbpx Δ. Χαρίτου: Ν’ ανακληθεί η απόφαση για τα σύνορα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020 - 16:24
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΜΦΑΙΑ

Δ. Χαρίτου: Ν’ ανακληθεί η απόφαση για τα σύνορα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημήτρης Χαρίτου
ΣΥΡΙΖΑ
Σύνορα

Εν τω μεταξύ συντάσσεται με τους συναδέλφους του σε κοινή ερώτηση για το θέμα της Νυμφαίας

Έτοιμος να συνδράμει στην όποια τοπική απόφαση αντίδρασης στο διαφαινόμενο τουριστικό κλείσιμο του συνοριακού σημείου διέλευσης Μακάζα-Νυμφαία, δηλώνει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Σε δήλωσή του έκανε γνωστό ότι οι υποχρεώσεις του στη Βουλή δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην σύσκεψη Δημάρχου-Φορέων στο Δημαρχείο Κομοτηνής την Πέμπτη, και σημείωσε: «Είναι σε γνώση μου το σοβαρό θέμα που ανέκυψε αιφνιδιαστικά με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κλείσιμο, ουσιαστικά, της πύλης εισόδου από τον σταθμό της Νυμφαίας. Είχα την ευκαιρία στην Ολομέλεια της Βουλής να αναδείξω τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής και το πλήγμα που θα προκαλέσει στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, όταν είναι γνωστό ότι ο οδικός τουρισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι των επισκεπτών στην περιοχή».

Επίσης, ο βουλευτής σημείωσε τα εξής: «Θέλω να γνωρίζετε ότι ζήτησα από τους αρμόδιους υπουργούς και στη Βουλή και με επικοινωνία στα αρμόδια υπουργεία να ανακληθεί η απόφαση αυτή. Είμαι στη διάθεσή σας σε όποιες πρωτοβουλίες αναλάβετε από κοινού να δραστηριοποιηθούμε για το καλό του τόπου και για να αρθεί αυτή η αδικία σε βάρος της Ροδόπης».

Συνολική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ για το θέμα της Νυμφαίας

Εν τω μεταξύ ο Δημήτρης Χαρίτου ενώνει τη φωνή του με τους συνάδελφους του από όλη την ΑΜΘ που θέτουν ερωτήσεις για το θέμα του «τουριστικού αποκλεισμού» της περιφέρειας. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές σημειώνουν:

«Επειδή κατά την ισχύουσα σήμερα  αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.41013 (2658/30-6-2020 τ. Β’ ΦΕΚ) ΚΥΑ δεν απαγορεύεται αλλά αντίθετα επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος στη χώρα μας και  τουλάχιστον  έως και την 15η -7-2020  όλων των  υπηκόων κρατών της ΕΕ και της συμφωνίας Σένγκεν.

Επειδή η απόφαση για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. είναι ατεκμηρίωτη με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και γι΄ αυτό  αδικαιολόγητη.

Επειδή το κλείσιμο  των συγκεκριμένων  συνοριακών  σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό, στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και στην τοπική οικονομία  της περιοχής. 

Επειδή έχετε προκαλέσει δικαιολογημένα  αναστάτωση  στους τοπικούς φορείς και στις τοπικές κοινωνίες που νιώθουν ότι αδικείται και υποβαθμίζεται η περιοχή της  Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί.

  1. Είναι στις προθέσεις σας να ανοίξετε τις επόμενες μέρες τις πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.;
  2. Θα λάβετε μέτρα για την εγκατάσταση κινητών υγειονομικών μονάδων   στις πύλες εισόδου των συνοριακών σταθμών της  Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. ώστε να διενεργούνται οι  απαιτούμενοι  υγειονομικοί έλεγχοι στους εισερχόμενους επισκέπτες;»

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι :   Χαρίτου Δημήτρης (Τάκης) , Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ