ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

19 νεκροί στην άσφαλτο μόλις τον Οκτώβριο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τροχαίο
Θάνατος

Θλιβερά στοιχεία από πολύνεκρα δυστυχήματα, 1.791 επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις μόνο τον Οκτώβριο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου του 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.  

Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν 36 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 40 το 2017). Ειδικότερα σημειώθηκαν: 8 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2017), 4 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 το 2017), 24 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 32 το 2017).

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 60 παθόντες (έναντι 62 το 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν: 19 νεκροί (έναντι 3 το 2017), 9 βαριά τραυματίας (έναντι 5 το 2017), 32 ελαφρά τραυματίες (έναντι 54 το 2017).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Η παραβίαση σηματοδότη. Η παραβίαση προτεραιότητας. Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 
Οι υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.  

 Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Οκτώβριο του 2018, βεβαιώθηκαν συνολικά 7.577 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.791 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως: 

 • 1.034 για υπερβολική ταχύτητα,
 • 160 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
 • 195  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
 • 37  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
 • 95 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση,
 • 160 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση,
 • 49 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
 • 7 για αντικανονικό προσπέρασμα,
 • 48 για φθαρμένα ελαστικά,
 • 4 για αντικανονικούς ελιγμούς,
 • 2 για παραβίαση προτεραιότητας. 
   

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αν και τα πράγματα κυλούσαν πολύ ήρεμα, έως υποτονικά  μέχρι τώρα στην προεκλογική αντιπαράθεση στο δήμο Κομοτηνής, θέλοντας ίσως οι περισσότεροι να κρατήσουν  ένα επίπεδο πολιτικού πολιτισμού,  φαίνεται ότι