ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, 2017 - 10:17
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ

Ξανά ελεύθερο στη φύση, το ζαρκάδι που εγκλωβίστηκε στο φράγμα Γρατινής

ΓΕΝΙΚΑ
Πυροσβεστική
Ροδόπη
Διάσωση

Ένας ειδικά εκπαιδευμένος πυροσβέστης της ορειβατικής ομάδας της 4ης ΕΜΑΚ δεμένος κατέβηκε μέσα στο κανάλι του φράγματος όπου είχε πέσει το ζαρκάδι

Μία κλήση από τους ανθρώπους της ΔΕΗ κινητοποίησε τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής, όταν ενημερώθηκαν για την ύπαρξη ενός εγκλωβισμένου ζαρκαδιού στο φράγμα Γρατινής.

Το άγριο ζώο είχε εγκλωβιστεί στο φράγμα Γρατινής του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ Κομοτηνής, ευτυχώς σε κανάλι χωρίς νερό, αλλά σε αρκετό βάθος. Στην επιτυχημένη επιχείρηση απεγκλωβισμού – διάσωσης του ζώου, συμμετείχαν μέλη της ορειβατικής ομάδας της 4ης ΕΜΑΚ Κομοτηνής και πυροσβέστες της Κομοτηνής. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος πυροσβέστης της ορειβατικής ομάδας της 4ης ΕΜΑΚ δεμένος με σχοινιά και φέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, κατέβηκε μέσα στο κανάλι του φράγματος. Προσέγγισε το τρομαγμένο ζώο και κατάφερε να το ακινητοποιήσει, ώστε να το τοποθετήσει στο φορείο και να το μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Εκεί υπήρχαν στελέχη από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και ιδιώτες κτηνίατροι, που εξέτασαν το ζώο. Αυτό έφερε γρατσουνιές στα πόδια, αλλά δεν ήταν σοβαρά τραυματισμένο. Έτσι αφού του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια, το ζαρκάδι απελευθερώθηκε ξανά στη φύση.

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υποψήφιοι   με τελεσίγραφα και με ένα απλό e-mail,  είναι η μόδα των ημερών. Γεννημένοι αρχηγοί,  χωρίς να πλαισιώνονται από υποστηρικτές  και στη  συγκεκριμένη  περίπτωση υποψήφιους συμβούλους.