ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Παντελής Χαβιαράς: "Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι σκοπός του Επιμελητηρίου είναι να προασπίζει τα συμφέροντα των επαγγελματιών"

ΓΕΝΙΚΑ
ΕΒΕΡ
Εκλογές
Παντελής Χαβιαράς
Αντώνης Γραβάνης

«Μεγάλο στοίχημα» η συμμετοχή των επαγγελματιών στις εκλογές της 4ης -  5ης Δεκεμβρίου 
 

Ολοένα και μικραίνει το χρονικό διάστημα που μας χωρίζει από τη διεξαγωγή των επιμελητηριακών εκλογών, οι οποίες στη Ροδόπη παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψηφίων συνδυασμών –τουλάχιστον για το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης- και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός, ο οποίος –ευτυχώς- κινείται εντός των ορίων της πολιτικής ορθότητας. 
Αποτέλεσμα της συμμετοχής των συνδυασμών είναι και το γεγονός ότι έρχονται στο προσκήνιο και νέοι άνθρωποι, που κομίζουν νέες ιδέες και βάζουν στη δημόσια συζήτηση θέματα, που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν. Ένας από αυτούς είναι και ο κος Παντελής Χαβιαράς, που είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Συμφωνία Ανασυγκρότησης» του Αντώνη Γραβάνη, επαγγέλλεται ψυκτικός και είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Αίολος Ψυκτική» καθώς και πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματικών Εγκαταστάσεων Ροδόπης Ξάνθης με έδρα την Κομοτηνή. 


«Η ομάδα ξεκίνησε, μεγάλωσε και έφτασε να είναι 54 άτομα. Μαζευτήκαμε κάποιοι άνθρωποι μαζί με τον Αντώνη Γραβάνη, τον οποίον εμπιστευτήκαμε να αναλάβει την ευθύνη τη ηγεσίας του συνδυασμού. Το Επιμελητήριο έχει τόσες δυνατότητες που δεν μπορεί να φανταστεί ο επιχειρηματίας και ο επαγγελματίας» λέει ο κος Χαβιαράς μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές. 


Ο κος Χαβιαράς βλέπει το επιμελητήριο ως «το μονοπάτι απέναντι σε αυτούς που νομοθετούν» και έχει την άποψη ότι «το Επιμελητήριο πρέπει να στηρίξει τα σωματεία, πρέπει να στηρίξει τους επαγγελματίες οι οποίοι είναι νόμιμοι».


Αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς του στόχους, αφού όπως λέει: «με την υποψηφιότητά μου θα προσπαθήσω να το περάσω τη λογική αυτή, αν εκλεγώ, πρώτα για τον δικό μου κλάδο, γιατί ανήκω στον κλάδο των ψυκτικών αλλά και για τον κλάδο των τεχνικών, όπως οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί και άλλοι τεχνίτες».


Ο ίδιος άλλωστε τάσσεται υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης των επαγγελματιών, όταν αυτή βέβαια προωθεί υγιώς τα συμφέροντα του εκάστοτε κλάδου. Ούτως η άλλως προεδρεύει του σωματείου Ψυκτικών Ροδόπης – Ξάνθης, μέσα από το έχουν αποσταλεί κάποια έγγραφα, όπως και από την ομοσπονδία ψυκτικών Ελλάδος στα υπουργεία και στις αντίστοιχες περιφέρειες. Βέβαια, όπως σημειώνει ο κος Χαβιαράς «δυστυχώς η περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο, μπορεί μόνο να πάει και να κάνει έλεγχο σε περίπτωση καταγγελίας, υπάρχουν επιτροπές που πρέπει να ενεργοποιηθούν» αλλά παρόλα αυτά πιστεύει ότι οι επαγγελματίες πρέπει να ενεργοποιήσουν όλους του μηχανισμούς που προασπίζουν τα συμφέροντα τους. 


Μεγάλο στοίχημα των εκλογών η συμμετοχή 
Και για τον κο Χαβιαρά, το μεγάλο στοίχημα των εκλογών είναι η συμμετοχή των επαγγελματιών. Όπως είπε, στη διάρκεια αυτής της «προεκλογικής» περιόδου έχει διαπιστώσει στις επαφές που κάνει μέσω του συνδυασμού «Συμφωνία Ανασυγκρότησης», ότι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής δεν είναι ενημερωμένοι για τις δυνατότητες του Επιμελητήριου, το οποίο τελικά μπορεί και πρέπει  να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί βέβαια να έχει και τη στήριξη του επαγγελματικού κόσμου. Λέει χαρακτηριστικά: 


«Η όρεξη υπάρχει, πρέπει να αποκτήσουμε λόγο, πρέπει να συσπειρωθούμε γιατί ο επαγγελματίας με αυτή την κρίση σκεπτόμενος τα προβλήματά του και πως θα πληρώσει τις υποχρεώσεις μας λέει "αφήστε δεν θα πάω να ψηφίσω, πάλι λεφτά θα φάνε". Αυτά τα έχουμε ακούσει, απαξιώνουν έναν θεσμό, βάζω και τον εαυτό μου ότι και εγώ προτού ασχοληθώ δεν το είχα καταλάβει, ότι το Επιμελητήριο είναι ένα εργαλείο προς όφελος του επαγγελματία. Το στοίχημα είναι 4 και 5 Δεκεμβρίου να έρθουν να ψηφίσουν όλοι ανεξαρτήτως συνδυασμού, και το μεγαλύτερο είναι στις 6 Δεκεμβρίου να μην ξεχαστούν οι υποσχέσεις", καταλήγει ο κος Χαβιαράς. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όταν η πολιτική ορολογία που χρησιμοποιείται για το διάλογο των πολιτικών αρχηγών και τις κόντρες τους στη Βουλή,  θυμίζει επίπεδο πεζοδρομίου, καφενείου  και λιμανιού,  ξεκάθαρα αποτυπώνει την αγωνία και το