ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Μια μοναδική βραδιά στο Μηδέν με το οινοποιείο Lazaridi

ΓΕΝΙΚΑ
Μηδέν
Γαστρονομία
Εστίαση

Το γνωστό οινοποιείο Nico Lazaridi σε συνεργασία με τον σεφ Άλεξ Κυρτσαλίδη παρουσίασαν ένα μενού ...master chef με τέσσερα πιάτα και τέσσερα κρασιά

Ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο, όλα επιπέδου ...master chef και όλα συνοδευμένα από εκλεκτό κρασί. Αυτά βρήκαμε στο γνωστό μαγαζί Μηδέν της Κομοτηνής, επί της οδού Νικολάου Ζωίδη, το βράδυ της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου. 
Το μαγαζί επιλέχθηκε από το γνωστό οινοποιείο Nico Lazaridi στο πλαίσιο του εορτασμού των τριάντα χρόνων λειτουργίας του. Έτσι, μία από τις θεματικές βραδιές που διοργάνωσε το οινοποιείο την απολαύσατε το βράδυ της Πέμπτης. Και οι δύο όροφοι του μαγαζιού ήταν γεμάτοι, φιλόξενοι όπως και το προσωπικό, με τον κόσμο να μεριμνά για τις κρατήσεις του από πολύ νωρίς καθώς τα τραπέζια γρήγορα έγιναν ανάρπαστα.


Κι αυτό ήταν απόλυτα λογικό καθώς η βραδιά περιλάμβανε τέσσερα πιάτα από τον γνωστό σεφ Άλεξ Κυρτσαλίδη, τέσσερα εκλεκτά κρασιά επιλεγμένα από τον ιδιοκτήτη του οινοποιείου Φεδερίκο Λαζαρίδη, διακόσμηση υψηλής αισθητικής, χαλαρή μουσική για να μην διακόπτει αλλά να συνοδεύει τις συζητήσεις, και τιμές οι οποίες δεν ήταν απαγορευτικές. Με 20 ευρώ το άτομο, σερβιρίστηκε σε όλους ένα άψογα εκτελεσμένο μενού, συνοδευμένο από τα κατάλληλα κρασιά. 


Κάπου στην κουζίνα συναντάμε φευγαλέα και τον σεφ. Μπορεί να έχει υπόψη του περίπου 400 πιάτα, μιας που οι καλεσμένοι του μαγαζιού που επέλεξαν το μενού ήταν τουλάχιστον 100, παρόλα αυτά κάθε πιάτο ήταν μοναδικό και σωστά εκτελεσμένο. "Η έμπνευση του μενού βασίζεται στην μεσογειακή κουζίνα, η οποία έπρεπε να συμβαδίζει με τις γεύσεις των κρασιών για να τα αναδείξουμε", μας λέει αστραπιαία ο σεφ και συνεχίζει τις παρασκευές του.


Το μενού άλλωστε …μίλησε από μόνο του!
-    Tartar από λαβράκι με σχινόπρασο και μοσχολέμονο, σερβιρισμένο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνδυασμένο με Cacalieri Lazaridi Λευκό 2016 από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Savugnon Blanc & Ugni Blanc (ΠΓΕ Αγοράς)
-    Σαλάτα σπανάκι με dressing από σύκο και παλαιωμένο μπαλσάμικο, καρύδια, σταφίδες και γραβιέρα Νάξου, συνδυασμένο με Cavalieri Lazaridi Ερυθρό 2013 από τις ποικιλίες Cobernet Sauvignon, Sangiovese, Cabernet franc & Merlot (ΠΓΕ Δράμας)
-    Χοιρινό φιλέτο μαγειρεμένο σε κενό αέρος, με πουρέ πατάτας και σελινόριζας με σάλτσα από λιαστές ντομάτες, συνδυασμένο με Chateau Nico Lazaridi Ερυθρό 2005 από τις ποικιλίες Cabarnet Saunignon & Merlot (ΠΓΕ Δράμας)
-    Μηλόπιτα με αλμυρή κρούστα τυριού Cheddar και παγωτό βανίλια, συνδυασμό με Ροζέ Nico Lazaridi 2017 από τις ποικιλίες Cabarnet Sauvignon & Grenache Rouge (ΠΓΕ Δράμας)

Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα τέτοιο μενού, να ξέρετε ότι θα το βρείτε στο Μηδέν! Ραντεβού στην επόμενη γαστρονομική βραδιά του μαγαζιού, αλλά μέχρι τότε επιλέγετε το Μηδέν για την καθημερινή σας διασκέδαση, σε καφέ, ροφήματα, ποτό, brunch κι εκλεκτά πιάτα.
Πληροφορίες
Facebook: ΜΗΔΕΝ
Τοποθεσία: Ν. Ζωίδη
Κρατήσεις 6932 459 156

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ