ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΗΡΟΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή Ορόσημο που τα είχε όλα

ΓΕΝΙΚΑ
Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο
Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης
Ηρόδικος
Χριστούγεννα

Σε μία κίνηση αλληλεγγύης το φροντιστήριο Ορόσημο δώρισε ένα λάπτοπ προς τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, χιλιάδες καπάκια καθώς και χρήματα προς τον Ηρόδικο και τρία δώρα προς τυχερούς μαθητές

Και τι δεν είχε αυτή η ξεχωριστή γιορτή που οργάνωσαν στο φροντιστήριο Ορόσημο η διεύθυνση με την γραμματεία και τους συνεργάτες του φροντιστηρίου. Η γιορτή ξεκίνησε με το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από μηνύματα αλληλεγγύης και προσφοράς σε δύο συλλόγους οι οποίοι με την εθελοντική τους προσφορά βοηθούν ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας ώστε να συνυπάρχουν αξιοπρεπώς στο κοινωνικό σύνολο.
Στο Σύλλογο Αιμοδοτών Κομοτηνής χάρισαν ένα laptop προκειμένου να γίνονται παρουσιάσεις σε σχολεία και σε άλλες ομάδες για την σπουδαιότητα της αιμοδοσίας στον άνθρωπο και την κοινωνία. Στο κουτί επάνω κολλημένη μια κόκκινη καρδιά με το μήνυμα:

"Η καρδιά πολλών συνανθρώπων μας κτυπάει καλύτερα επειδή υπάρχουν οι αιμοδότες". Ο πρόεδρος των αιμοδοτών κ. Κώστας Δημητρακόπουλος συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους υπεύθυνους και κατόπιν είπε στα παιδιά πόσο σπουδαίο συναίσθημα απορροφά ο εθελοντής αιμοδότης και πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας σε μια κοινωνία, στην οποία προάγει και καλλιεργεί την αρετή.


Ο ιδρυτής του φροντιστηρίου κ. Σάκης Λιπορδέζης απευθυνόμενος στους αιμοδότες είπε πως "το περίσσευμα της αγάπης σας και του αίματός σας, το οποίο προσφέρετε στους συνανθρώπους μας για να χτυπούν οι καρδιές τους όπως όλων των ανθρώπων, είναι το καλύτερο παιδαγωγικό μήνυμα που μπορούμε να δώσουμε στους μαθητές μας σήμερα που μας παρακινεί και το πνεύμα των ημερών". 


Στη συνέχεια και στα πλαίσια του ίδιου πνεύματος των ημερών, οι μαθητές παρέδωσαν πολλές χιλιάδες καπάκια, καθώς και χρήματα που συγκέντρωσαν μαθητές, καθηγητές και διεύθυνση του Φροντιστηρίου για την αγορά ενός αναπηρικού αθλητικού αμαξιδίου του μπάσκετ στον Σύλλογο Ηρόδικο.


Μετά την παράδοση ο ιδρυτής του φροντιστηρίου κ. Σάκης Λιπορδέζης είπε τα εξής: "Σήμερα μπορεί να μη διδάσκουμε αλλά διδασκόμαστε. Όπως είπε και ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών ο Νίκος Γκάλης απευθυνόμενος στους αθλητές που παίζουν μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια: Τώρα που σας γνωρίζω αντιλαμβάνομαι ότι έχω να μάθω ακόμη πράγματα για το μπάσκετ από εσάς". Εγώ λέγω πως αυτό που διδασκόμαστε όλοι σήμερα είναι ότι αυτά που κάνουν οι αθλητές του συλλόγου Ηρόδικος ενώ φαίνονται ακατόρθωτα σε όλους μας εν τούτοις αυτό επιτυγχάνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα είναι νοητικά σχήματα, τα οποία όταν σχηματοποιηθούν στον εγκέφαλο τότε γίνονται επιτεύγματα και είναι πολύ σημαντικό να το αντιληφθούν οι μαθητές μας για να πετύχουν τους στόχους τους".


Μετά από αυτά όπως είναι φυσικό, ήταν διάχυτη μια ατμόσφαιρα χαράς και ικανοποίησης για την αγάπη που έδωσαν και πήραν ή θα μπορούσαμε να πούμε για το μάθημα που έδωσαν και πήραν. Έτσι όλοι πανευτυχείς συνέχισαν στο ψυχαγωγικό μέρος της γιορτής.

Η δεκαπενταμελής ορχήστρα και χορωδία του φροντιστηρίου ξεκίνησε με κάλαντα και συνέχισε με ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που κατέληξε σε καραόκε όπου έγινε ο τρελός χαμός από γέλια με την διασκέδαση των παιδιών να φτάνει στο αποκορύφωμά της.
Ενώ όλα αυτά γίνονταν στην μεγάλη αίθουσα "Θράκη" στις υπόλοιπες αίθουσες υπήρχε μια άλλη ατμόσφαιρα. Υψηλού επιπέδου πνευματώδης ψυχαγωγία με δωμάτια απόδρασης, ένα με γρίφους μαθηματικών και ένα με γρίφους φυσικής, χημείας, βιολογίας και μαθηματικών.


Σε άλλες αίθουσες οι φιλόλογοι του φροντιστηρίου οργάνωσαν γριφολεξικά και γλωσσολογικά παιχνίδια και έπαιξαν με τους μαθητές και τέλος στην αίθουσα Α23 τα παιδιά έπαιζαν μαθηματικά παιχνίδια ευφυΐας από την φημισμένη διεθνώς συλλογή του κ. Λιπορδέζη που συγκέντρωνε από όλο τον κόσμο επί τριάντα χρόνια.


Ενώ θα μπορούσαμε να πούμε έως εδώ ότι αυτή η γιορτή όντως τα είχε όλα, εντούτοις ο επίλογός της είχε μια ακόμη ευχάριστη νότα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι μαθητές έγραψαν το όνομά τους, το έβαλαν σε ένα κουτί και έγινε κλήρωση για τρείς τυχερούς που πήραν ένα κινητό xiaomi redmi 4x 4G 32 GB (snapdragon) dual sim black eu, μια δωροεπιταγή 50 ευρώ από τα public και ένα xiaomi Mi power bank 2 10000 mAh!


Πραγματικά τα παιδιά πέρασαν ένα υπέροχο γεμάτο τρίωρο. Από ό,τι βλέπουμε και στα σχόλιά τους στο facebook δηλώνουν: τέλεια, τέλεια και αγάπη, αγάπη. Πράγμα που ικανοποίησε πολύ τους διοργανωτές. Πάντα τέτοια.


Το μόνο λυπηρό αλλά επιβεβλημένο ήταν ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου αντί γιορτή έκαναν το μεσημέρι 4ωρο μάθημα. Παιδιά μια χρονιά χωρίς γιορτή για να είναι μια ζωή γιορτή. Ειδικά η φοιτητική ζωή.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού