ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2017 - 10:39
ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Καταδίκη για τον 35χρονο που είχε κακοποιήσει τα παιδιά της συντρόφου του

ΓΕΝΙΚΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Αλεξανδρούπολη
Ξυλοδαρμός

Κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση ήταν και η 29χρονη μητέρα των παιδιών στην οποία το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών

Το περιστατικό είχε καταγραφεί πέρυσι στο «τέρμα Άβαντος» στην Αλεξανδρούπολη

Συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη και 2 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας, στον 35χρονο που κακοποίησε βάναυσα, πριν από περίπου ένα χρόνο, τα δύο ανήλικα παιδιά της συντρόφου του, ηλικίας τριών και πέντε ετών, στην περιοχή τέρμα Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, στο σπίτι του όπου διέμεναν. Ο 35χρονος αντιμετώπισε τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, η οποία μεταβλήθηκε σε εξύβριση με παύση της ποινικής της δίωξης και της ενδοοικογενειακή μεθοδευμένης πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου επικίνδυνου για την υγεία, σε βάρος ανηλίκων. Κατηγορούμενη για την ίδια υπόθεση ήταν και η 29χρονη μητέρα των παιδιών στην οποία το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστέλλουσα δύναμη και 2 έτη στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο, κατ΄ εξακολούθηση, σε κακουργηματική μορφή.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 
Στις 14 Μαρτίου 2016 είχαν μεταφερθεί διαδοχικά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δύο νήπια ηλικίας τριών και πέντε ετών αντίστοιχα με βαριές κακώσεις και πολλές σωματικές βλάβες. Τα νήπια είναι κάτοικοι της περιοχής που είναι γνωστή ως «τέρμα Άβαντος» στην Αλεξανδρούπολη και είναι η περιοχή όπου ζει το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης – αντιστοίχως με το Αλάν Κογιού της Κομοτηνής. Ο ιατροδικαστής Θράκης Παύλος Παυλίδης είχε διαπιστώσει τότε –και μετέφερε και στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου στην Ορεστιάδα- τα παιδιά έφεραν πρόσφατες και παλαιότερες εκχυμώσεις, χτυπήματα και εγκαύματα στα κορμάκια τους, ενώ μιλώντας κυρίως για τον 5χρονο είπε ότι «τα χτυπήματα που έφερε στο σώμα του, είχαν προέλθει, εκτός από όπλο και μαχαίρι με οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να φανταστεί κανείς». 


Οι δύο σύντροφοι είχαν συλληφθεί τότε και είχαν κριθεί προφυλακιστέοι παρά το γεγονός ότι κανείς εκ των δύο δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες για την κακοποίηση των παιδιών. Οι σύντροφοι από τη σύλληψή τους μέχρι και στο δικαστήριο μετέφεραν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ενώ ακόμη και κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο 35χρονος συνέχισε να κατηγορεί τη σύντροφό του. Στην πρώτη δικογραφία είχαν κατηγορηθεί και οι παππούδες των δύο νηπίων, οι οποίοι όμως εν τέλει απαλλάχθηκαν με βούλευμα. 


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τα δύο νήπια είχαν νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και η υπόθεσή τους είχε ευαισθητοποιήσει μια μεγάλη ομάδα Αλεξανδρουπολιτών οι οποίοι μάλιστα πρόσεχαν τα παιδιά με βάρδιες κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Από την αρχή είχε εμπλακεί ενεργά στην υπόθεση και η οργάνωση «Παιδικά Χωριά SOS Θράκης» επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας τους και όχι μόνο. 


Ο πεντάχρονος ήταν βαρύτερα χτυπημένος από τον τρίχρονο αδερφό του και τότε είχε κριθεί σκόπιμη η συνέχιση της νοσηλείας του στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν επίσης πολύμηνη. Το παιδί όμως δεν κατάφερε να ανακάμψει από τα τραύματα του και σήμερα ζει στη Λάρισα, φιλοξενούμενο σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, όμως δεν πρόκειται ποτέ πια να περπατήσει και να ανακτήσει την επαφή με το περιβάλλον. 


Ο τρίχρονος αν και ήταν επίσης βαριά τραυματισμένος, ανέκαμψε και σήμερα ζει στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, το οποίο έχει λάβει και δικαστικώς την επιμέλειά του. Φυσικά, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού η επιμέλεια είχε αφαιρεθεί ούτως ή άλλως από τη μητέρα. 
Στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης ζει επίσης και η 11χρονη αδερφή των δύο αγοριών, η οποία ευτυχώς δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με την οργή της συντρόφου της μητέρας της, όπως τα δύο αδέρφια της. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.