ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ, ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 2001-ΟΡΟΣΗΜΟ

Η επιβράβευση των αρίστων

ΓΕΝΙΚΑ
Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο
Βραβεύσεις
Μαθητές

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα πετύχουν 19.000 και άνω στις πανελλήνιες εξετάσεις θα πάρουν νέα υποτροφία 1.000 ευρώ για τις σπουδές τους 

Απονεμήθηκαν υποτροφίες των 500 ευρώ στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που πέτυχαν βαθμολογία πάνω από 19 στη Β΄ Λυκείου και το ποσό των 200 ευρώ για τους μαθητές της Β΄ Λυκείου που πέρυσι πέτυχαν βαθμολογία από 19 και πάνω

Στα πρόσωπα των αρίστων, επιβράβευσαν την προσπάθεια για κατάκτηση της γνώσης, αφού πεποίθηση του ιδρυτή του φροντιστηρίου 2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ κ. Σάκη Λιπορδέζη είναι ότι «σε όποια πόλη βραβεύονται οι άριστοι εκεί ζουν άριστοι πολίτες και πολιτικοί». Την αριστεία καλλιεργούν στο 2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ με όλες τους τις δυνάμεις, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια και στο πλαίσιο αυτό βράβευσαν άριστους μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου. Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου στο πρώην κινηματοθέατρο REX, πραγματοποιήθηκε η απονομή υποτροφιών, βραβείων και αριστείων σε 55 μαθητές και μαθήτριες και ακολούθησε ομιλία του διακεκριμένου συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Μιχαλούλη προς τους γονείς και τα παιδιά.


Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό του ιδρυτή του φροντιστηρίου κ. Σάκη Λιπορδέζη , ο οποίος είπε τα εξής:  «Σήμερα είναι και μία μέρα απονομής και διανομής των καρπών του μόχθου των μαθητών μας, των παιδιών σας αγαπητοί γονείς και συμμαθητών σας αγαπητοί μας μαθητές. Είμαστε πολύ ευτυχείς που ένας στους τρεις μαθητές μας αριστεύει ενώ οι άλλοι δύο δεν απέχουν πολύ από αυτόν τον στόχο. Έχουμε ισχυρή την πεποίθηση ότι η σημερινή εκδήλωση θα συμβάλλει στην αύξηση των αρίστων μαθητών μας.

Γιατί εμείς πιστεύουμε στην αριστεία και παλεύουμε γι’ αυτήν και θα την ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσον διότι όπως είπε και ο Περικλής στον επιτάφιό του «ἆθλα γὰρ οἷς κεῖται ἀρετῆς μέγιστα, τοῖς δὲ καὶ ἄνδρες ἄριστοι πολιτεύουσιν» που σημαίνει «σε όποια πόλη βραβεύονται οι άριστοι εκεί ζουν άριστοι πολίτες και πολιτικοί». Μία κοινωνία την οποία διοικούν οι άριστοι, μια κοινωνία, στα σχολεία της οποίας διδάσκουν οι άριστοι δάσκαλοι, στα νοσοκομεία της οποίας θεραπεύουν τους ασθενείς άριστοι γιατροί, φανταζόμαστε πως σ’ αυτήν πηγάζει η ευτυχία, το χαμόγελο, η ευημερία και μαραζώνουν τα προβλήματα και η δυστυχία. Αυτήν την αριστεία λοιπόν θα συνεχίσουμε στο 2001 – ΟΡΟΣΗΜΟ να καλλιεργούμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια". Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα το φροντιστήριο έχει δωρίσει δύο αυτοκίνητα σε άριστους μαθητές που έγραψαν είκοσι σε 5 μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων.


Ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών, των αριστείων και βραβείων από τους συνεργάτες του φροντιστηρίου. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν υποτροφίες των 500 ευρώ στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που πέτυχαν βαθμολογία πάνω από 19 στη Β΄ Λυκείου και το ποσό των 200 ευρώ για τους μαθητές της Β΄ Λυκείου που πέρυσι πέτυχαν βαθμολογία από 19 και πάνω. Επίσης θα απονεμήθηκε αριστείο και ένα βραβείο σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν στα σχολεία τους βαθμολογία από 18,5 και άνω. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα πετύχουν 19.000 και άνω στις πανελλήνιες εξετάσεις θα πάρουν νέα υποτροφία 1.000 ευρώ για τις σπουδές τους, με τον κο Λιπορδέζη να εκφράζει την πεποίθηση ότι "υπάρχουν φέτος τέτοιοι μαθητές στις τάξεις του φροντιστηρίου".


ΜΕΡΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ-ΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Περισσότερο δύο ώρες καθήλωσε το ακροατήριο τριακοσίων ατόμων, γονέων και μαθητών, ο ταλαντούχος και χαρισματικός σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Σπύρος Μιχαλούλης, στην ομιλία που ακολούθησε της βράβευσης. 


Ο ομιλητής μπήκε στα σπίτια όλων των γονέων, αποτυπώνοντας την πραγματικότητα με ένα παραστατικό τρόπο αποσπώντας τα επιφωνήματα τους. Συγκεκριμένα, τους μίλησε για τους «χρονοκλέφτες» του διαβάσματος που δεν είναι άλλοι από το «messenger, facebook, twitter, instagram» και γενικότερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιβάλλοντα  δευτερογενούς ιστού, τα οποία αποσπούν τους μαθητές από το διάβασμά τους και τους ωθούν στην παθητική παρακολούθηση της ζωής των άλλων. 


Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στην αποτύπωση της πραγματικότητας. Προχώρησε και στην αποτύπωση του προφίλ των επιτυχημένων ανθρώπων. Ξεχωρίσαμε τα εξής χαρακτηριστικά τους:


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ…
Δεν ασχολήθηκαν με το αγαπημένο των Ελλήνων σπορ να τα ρίχνουν όλα στους άλλους. Η ανάληψη ευθύνης είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την επιτυχία.
Δεν έκαναν ατελείωτα σχέδια, σχεδιασμούς, αναβολές και θα…
Δεν σταμάτησαν να προσπαθούν μέχρι το τέλος.
Δεν ασχολήθηκαν με συγκρίσεις, δεν κοίταξαν τον διπλανό τους, δεν επηρεάστηκαν από χίλιες δύο απόψεις που αιωρούνταν, σχολιάζοντας την υπόθεση τους, την υπόθεση των πανελληνίων.


Πάλευαν και αγωνίζονταν μέχρι να μην μπορούν άλλο.


Ακολούθησαν το παράδειγμα του Διαμαντίδη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της μεγάλης του επιτυχίας είπε πως σε ό,τι έκανε είχε πάντα, στραμμένο το βλέμμα στον προπονητή του.


Για κάθε επιχείρημά του, προκειμένου να πείσει τα παιδιά χρησιμοποιούσε εκτός από στατιστικές έρευνες και καταπληκτικά «βιντεοπαραδείγματα».


Ακολούθησε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση κατευθύνσεων και σχολών, καθώς και των προοπτικών επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τη Νομική, η οποία δεν σημαίνει μόνο δικηγόρος αλλά έχει πάρα πολλές ακόμη προοπτικές και ενασχολήσεις.

Το ίδιο και το μαθηματικό για το οποίο οι περισσότεροι γνωρίζουν ελάχιστες προοπτικές εργασίας, ενώ υπάρχουν πολλές περισσότερες.
Στο τέλος με παρατεταμένο χειροκρότημα γονείς και μαθητές αποζημίωσαν τον ομιλητή, ενώ για περίπου μια ώρα δεχόταν τα συγχαρητήρια των γονέων και τις απορίες των παιδιών. Επί πλέον, έδωσε το e- mail του στους μαθητές του φροντιστηρίου για οτιδήποτε τον χρειαστούν. Μεγάλο, επίσης, χειροκρότημα εισέπραξε ο ομιλητής όταν ανακοίνωσε την στενή συνεργασία που θα έχει με το φροντιστήριο από εδώ και πέρα σε θέματα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού, στοχοθεσίας και διαχείρισης χρόνου. Επίσης, την στιγμή που δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την ομάδα συνεργατών του φροντιστηρίου, ο κόσμος τους αντάμειψε με ένα πολύ ηχηρό χειροκρότημα.


Όπως μας δήλωσε και ο ιδρυτής του φροντιστηρίου: «Ήταν μία συγκλονιστική βραδιά. Δεν υπάρχουν λόγια. Ρωτήστε γονείς, μαθητές... δείτε τα πρόσωπά τους. Πέρασαν τρεισήμισι ώρες και δεν θέλουν να φύγουν. Ευτυχώς την κάναμε τώρα την εκδήλωση που είναι ακόμα αρχή και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν επανορθώνοντας τα λάθη τους που ενδεχομένως να μην είχαν συνειδητοποιήσει. Θα κάνουμε την εκδήλωση θεσμό. Το επιβάλλει η επιτυχία της!».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι