ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ "Χ"

Για την ελεύθερη βούληση του ασθενούς

ΓΕΝΙΚΑ
Πολίτες

Κύριε διευθυντά,


Σήμερα θα ήθελα να σχολιάσω ένα θέμα που έχει σχέση με την συμπεριφορά ορισμένων ιατρών, όταν τους επισκέπτεται κάποιος ασθενής στο ιατρείο τους.


Το θέμα είναι το εξής, το οποίο προσωπικά μου δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση και αισθητική. Δηλαδή: Μετά το τέλος της εξέτασης, πολλοί γιατροί συνηθίζουν να σου συστήνουν και να σου υποδεικνύουν σε ποιον γιατρό μετά απ' αυτούς πρέπει να πας. Είτε είναι κλινικός, είτε είναι εργαστηριακός ιατρός. Νομίζω ότι αυτό καταστρατηγεί την ελεύθερη βούληση του ασθενούς να επιλέξει τον γιατρό του αφενός και αφετέρου αντίκειται στην τήρηση των κανόνων της ιατρικής δεοντολογίας και της προαγωγής των ηθικών και δεοντολογικών κανόνων του ιατρικού επαγγέλματος.


Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας αγαπητοί γιατροί.


Κύριε πρόεδρε του Ιατρικού Συλλόγου θα σας παρακαλούσα να επισημάνετε στα μέλη του Συλλόγου σας να είναι πιο διακριτικοί.


Νίκος Πουρτσίδης
δημοσιογράφος μέλος ΕΣΗΕΜΘ-ΠΣΑΤ

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς