ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Εσύ μαζεύεις ό,τι αφήνει ο σκύλος σου;

ΓΕΝΙΚΑ
Σκύλοι
Σκυλιά
καθημερινότητα

Τα πρόστιμα για τους κατόχους σκύλων στο νέο Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής

"Για τη ρύπανση στα πάρκα, στα άλση, στις παιδικές χαρές από κατοικίδια ζώα, με εξαίρεση τους συνοδούς ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιβάλλεται πρόστιμο 30 ευρώ στον κάτοχο του ζώου.


Για την είσοδο και ελεύθερη κυκλοφορία σκύλων ή άλλων κατοικίδιων ζώων σε πάρκο, όταν υπάρχει πινακίδα απαγόρευσης ή το μπάνιο τους σε δημόσια νερά, επιβάλλεται πρόστιμο 50 ευρώ".


Τα παραπάνω πρόστιμα για κατόχους σκύλων που δεν συμμορφώνονται στους παραπάνω κανόνες περιλαμβάνει ο νέος Κανονισμός Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής που θα τεθεί σε ισχύ μετά την ψήφισή του από το δημοτικό συμβούλιο. Το σχέδιο του Κανονισμού έχει εγκριθεί ήδη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Ο Κανονισμός περιλαμβάνει αρχές και κανόνες για την προστασία του αστικού πρασίνου και του φυσικού περιβάλλοντος, την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους και αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χρήση των αλσών, των πάρκων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των υπόλοιπων χώρων πρασίνου. 


Και το αυτονόητο ερώτημα που εγείρει πινακίδα που αναρτήθηκε σε γειτονιά της περιοχής Εκτενεπόλ στην Κομοτηνή είναι "Εσύ μαζεύεις ό,τι αφήνει ο σκύλος σου;". Ίσως η επιβολή προστίμων, όπως συνέβη και στην περίπτωση της ελεγχόμενης στάθμευσης, να φέρει και στην περίπτωση των ασυνείδητων κατόχων ζώων θετικά αποτελέσματα. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ