ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗ

Aγαπούσε τη ζωή, τον άνθρωπο, τη θάλασσα, τα ταξίδια…

ΓΕΝΙΚΑ

Η Σταματία Καλλιγά έφυγε νωρίς σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια και τους δεκάδες φίλους της

Γράφει η Μελαχροινή Μαρτίδου

Ήταν ένας πολύπλευρος άνθρωπος, εκπαιδευτικός, με αγάπη στην τέχνη, στη μουσική, στη θάλασσα, στα ταξίδια, στον άνθρωπο. Από το πρόσωπό της δεν έλειπε το χαμόγελο, η διάθεση για προσφορά, η αγάπη σε φίλους, η φιλόξενη διάθεσή της. Ο λόγος για την Σταματία Καλλιγά, που την συναντούσα στο κατάστημα του συζύγου της, μέσα στα δολώματα και τον πλούτο των θαλασσινών εργαλείων στο Captain Hook στην Κομοτηνή, εξυπηρετική, πρόθυμη και πάντα χαμογελαστή. 


Όνειρό της τα ταξίδια σε μέρη μακρινά. Πριν λίγα χρόνια ήταν στην Κίνα και πέρυσι στο Περού. Μιλούσαμε γι' αυτά και σχεδιάζαμε πράγματα που έμειναν στην μέση.  Η Σταματία δημιουργούσε φίλους παντού γιατί την χαρακτήριζε η απλότητα, η σεμνότητα και η αμεσότητα. Λάτρευε την θάλασσα κι ακολουθούσε τον αγαπημένο της σύζυγο Δημήτρη Αναγνώστου στα ψαρέματα και τις βόλτες με το σκάφος τους στο Θρακικό Πέλαγος. Λάτρευε τη μουσική, το θέατρο, τις τέχνες. Δεν έχανε παραστάσεις. Χόρευε latin  χορούς και ήταν η ψυχή του σχετικού συλλόγου. 


Τα ξαφνικά προβλήματα υγείας εμφανίστηκαν πρόσφατα κι εντοπίστηκαν στην παρεγκεφαλίτιδα. Έχριζαν εγχείρησης, που έγινε στην Καβάλα, μόνο που σ' αυτή την μάχη η Σταματία υπέκυψε… Το άγγελμα του θανάτου της ήταν ένα σοκ για όλους μας. Η τόσο άδικη απώλειά της προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλους όσους την ήξεραν. Μια μεγάλη καρδιά έφυγε τόσο νωρίς για την γειτονιά των αγγέλων.


Το στερνό αντίο θα της το πουν όσοι σπεύσουν σήμερα από τις 11 και μετά στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεστεί στην Ξυλαγανή στη 13.00 μεσημβρινή. Στην οικογένειά της απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αλήθεια αυτή η παλιάς κοπής, παλαιοκομματική και αναχρονιστική επικοινωνιακή πολιτική,  που επιλέγουν τα κόμματα και ενόψει εκλογών κατακλύζουν την περιφέρεια,  με τα στελέχη να μας επισκέπτονται θαρρείς και