ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Υπολειτουργία της υπηρεσίας Δόμησης, θίγει η Φελίνα Καζάκου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
υπηρεσία δόμησης
Φελίνα Καζάκου

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εμείς η Πόλη" πραγματοποίησε συναντήσεις στην Αθήνα προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Κομοτηνής "Εμείς η Πόλη" Φελίνα Καζάκου συναντήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου, κατόπιν αιτήματός της, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κο Πουλάκη και με τον κο Παπασταμόπουλο,  διευθυντή του υπουργού κου Σκουρλέτη. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κομοτηνής. 
Σύμφωνα με την κα Καζάκου αυτό "πρόκειται για ένα θέμα το οποίο απασχολεί τον κλάδο των επενδυτών, των μηχανικών αλλά και όλων των συναφών επαγγελμάτων. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η υποστελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξέλιξη και υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων". 


Η κα Καζάκου στάθηκε και στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί, προκειμένου να αλλάξει αυτή η κατάσταση, αλλά και τα αναπάντητα - όπως ισχυρίζεται - ερωτήματά της προς τον δήμαρχο Κομοτηναίων Γ. Πετρίδη, δηλώνοντας τα εξής: "Η υπολειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας μας απασχόλησε και κατά το παρελθόν και για αυτό προκαλέσαμε συζήτηση επί του θέματος τον Νοέμβριο του 2014. Τα ερωτήματα όμως που θέσαμε στη διοίκηση του Δήμου και στον κο Πετρίδη παραμένουν αναπάντητα και φυσικά εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες του κλάδου και τους πολίτες. Είναι γνωστό ότι για την έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτούνται δώδεκα ως δεκαπέντε μήνες, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για οποιαδήποτε μορφή επένδυσης".


Η συνάντηση της κα Καζάκου προκλήθηκε από την ίδια, σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την Διευθύντρια της υπηρεσίας κα Αμαξοπούλου και την συσσώρευση των προβλημάτων-θεμάτων που εκκρεμούν. Μάλιστα όπως τόνισε και κατά την συνάντηση με τον Γ.Γ. κο Πουλάκη "θα πρέπει οι αντίστοιχες υπηρεσίες να προετοιμασθούν καταλλήλως καθώς αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών σχεδίων προς αξιολόγηση μόλις ανοίξουν τα επόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Leader, Αναπτυξιακός)".
Μάλιστα, η κα Καζάκου κοινοποίησε σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία επιστολή, η οποία εν πολλοίς αναφέρει τα άνω τιθέμενα, ενώ επιφυλάχθηκε για την απάντηση Πετρίδη.

"Είναι φανερό ότι το πρόβλημα έχει προκύψει από την αύξηση του όγκου εργασιών λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών από τους όμορους Δήμους αλλά κυρίως από την υποστελέχωση της υπηρεσίας καθώς υπάρχουν τμήματα όπως αυτό της έκδοσης οικοδομικών αδειών που υποστηρίζονται μόνο από ένα υπάλληλο. Να σημειωθεί επίσης ότι η μη εφαρμογή του νόμου 4495 / 3-11-2017, που αφορά και την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, δημιουργώντας θέματα ανάπτυξης επενδυτικών πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης", είναι κάποιες από τις επιπλέον πληροφορίες που αναφέρονται στην επιστολή, η οποία καταλήγει με μία πολιτική θέση της κας Καζάκου, ότι η Θράκη βάλλεται πανταχόθεν ενώ αντίθετα πρέπει να στηριχθεί.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ