ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 19 Ιουνίου, 2017 - 15:21
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Υφυπουργός Εξωτερικών για Τούρκο πρωθυπουργό στη Θράκη: Θα τον υποδεχτώ, θα τον ξεπροβοδίσω...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μπιναλί Γιλντιρίμ
Δήμος Αρριανών
Επίσκεψη
Γιάννης Αμανατίδης

"Στις επισκέψεις  στο Δήμο Αρριανών θα είμαι παρών, νομίζω ότι δίνει το μήνυμα ότι η συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στη Θράκη είναι παράδειγμα και για την συνύπαρξη στην Ευρώπη"

Δήμητρα Συμεωνίδου

"Γεύμα αγάπης", χαρακτήρισε το ιφτάρ στο οποίο θα παρακαθίσει σήμερα το βράδυ στο Λύκειο Ροδόπης ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο οποίο βέβαια ο ίδιος δε θα είναι παρών, χαρακτηρίζοντας ως "ιδιωτική" αυτό το μέρος της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Ροδόπη.

Στην Κομοτηνή βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενόψει της σημερινής άφιξης στη Θράκη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο κος Αμανατίδης έφτασε στην πόλη μας στη 1.30 το μεσημέρι, οπότε στις 2.00 επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ενώ στις 2.30 το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη. Τον κο Αμανατίδη συνόδευαν στις συναντήσεις του στην πόλη μας οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο Τάκης Χαρίτου, ενώ στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης.

Σχολιάζοντας την άφιξη του Τούρκου πρωθυπουργού ο κος Αμανατίδης είπε τα εξής: "Το πεδίο των συνομιλιών που είχε κάτω στην Αθήνα είναι παρά πολύ σημαντικό, καταρχήν υπάρχει το Κυπριακό. Είναι τα ζητήματα συνεργειών και συνεργασίας που είχαν τεθεί και στην ατζέντα στο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας στη Σμύρνη. Η ανάπτυξη εθνικής ατζέντας και οι συζητήσεις επάνω σε ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες πάντα είναι προς όφελος των δύο κρατών και των δύο κοινωνιών. Αυτό νομίζω εκφράστηκε και με τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών και το άλλο είναι μία ιδιωτική επίσκεψη που έχει άλλο χαρακτήρα". Όσον αφορά την επιλογή του να υποδεχτεί τον Τούρκο πρωθυπουργό στη Θράκη ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε: "Θα τον υποδεχτώ, θα τον ξεπροβοδίσω. Στις επισκέψεις  στο Δήμο Αρριανών θα είμαι παρών, νομίζω ότι δίνει το μήνυμα ότι η συνύπαρξη των δύο θρησκευτικών κοινοτήτων στη Θράκη είναι παράδειγμα και για την συνύπαρξη στην Ευρώπη. Αυτό το νόημα έχει και η δική μου παρουσία εδώ. Άλλωστε το ιφτάρ είναι γεύμα αγάπης".

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών θα υποδεχτεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και θα τον συνοδέψει στις επισκέψεις του στην Κομοτηνή.


Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αεικίνητος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς,  γνώστης  βέβαια των προβλημάτων της αγοράς, με δυναμική παρουσία, αλλά και σκληρός διαπραγματευτής για τα προβλήματα των επαγγελματιών, σε κεντρικό επίπεδο

Ημερολόγιο