ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2013 - 12:00
ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Βραβεύτηκαν ευεργέτες δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Λέανδρος Μπάσμπας εξασφάλισε το πετρέλαιο της χρονιάς στο 1ο δημοτικό σχολείο και ο Αντώνης Χούτος σιτίζει επί τριετία τους μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου7

Ο Λέανδρος Μπάσμπας εξασφάλισε το πετρέλαιο της χρονιάς στο 1ο δημοτικό σχολείο και ο Αντώνης Χούτος σιτίζει επί τριετία τους μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου
Συνέβαλαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο ο καθένας στην εκπαιδευτική διαδικασία, παρέχοντας στους μαθητές όχι γνώσεις, αλλά το πετρέλαιο για να ζεσταθούν και το φαγητό τους για να μπορούν δυνατοί να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Λέανδρος Μπάσμπας και Αντώνης Χούτος ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο «Φιλία» το βράδυ της Τετάρτης με καλεσμένους τους διευθυντές και τις διευθύντριες των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, τους σχολικούς τροχονόμους και τις καθαρίστριες. 
Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μανώλης Ταπατζάς καλωσόρισε όλους πραγματοποιώντας ένα σύντομο απολογισμό της μέχρι σήμερα δράσης της επιτροπής, σημειώνοντας πως «παρά την εξαιρετική δυσμενή οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, την υποχρηματοδότηση κατά 40% της χρονιάς που πέρασε, καταφέραμε να λειτουργήσουμε αξιοπρεπώς το σύνολο των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας. Αυτό έγινε με μεγάλο κόπο, με άπειρες ώρες προσωπικής δουλειάς, πέρα από ωράρια και υποχρεώσεις, με περιστολή της σπατάλης, με αξιοποίηση της συσσωρευμένης εμπειρίας των διευθυντών και διευθυντριών των σχολικών μονάδων. Η σχολική επιτροπή κάλυψε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της, δε δημιούργησε χρέη και τήρησε σχολαστικά το δημόσιο λογιστικό, απολογισμούς, περιοδικές δηλώσεις, απόδοση κρατήσεων και ασφαλιστικών εισφορών, εξόφληση τιμολογίων δημόσιων οργανισμών ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ. Σε όλη τη λειτουργία της η σχολική επιτροπή επέδειξε σεβασμό στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές, φροντίζοντας για τη μηνιαία τακτική μισθοδοσία των καθαριστριών και σχολικών τροχονόμων, καθώς και την εξόφληση των τιμολογίων πολύ έγκαιρα των διάφορων προμηθειών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στις προτεραιότητές της είναι οι άνθρωποι και όχι αριθμητικοί δείκτες».
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕ ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Όλα έγιναν με σκοπό να μη στερηθεί κανένα σχολείο από τις βασικές ανάγκες και αναγκαίες παροχές, όπως πετρέλαιο, υλικά βιβλιοπωλείου, καθαριότητας, όπως και κάλυψη εξόδων για δαπάνες μικρής έκτασης απολύτως αναγκαίων έργων συντήρησης των διδακτηρίων, όπως για παράδειγμα βαφή του 1ου δημοτικού σχολείου και 6ου και 11ου νηπιαγωγείου, ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Ταπατζάς. Περαιτέρω η σχολική επιτροπή πραγματοποίησε ημερίδες εκπαιδευτικού χαρακτήρα με αντίστοιχους φορείς, όπως καλής συμπεριφοράς προς τη μαθητική κοινότητα, πρώτων βοηθειών, πρόληψης και καταστολής πυρκαγιάς με αποκορύφωμα τη μεγάλη και πετυχημένη άσκηση καταστολής πυρκαγιάς και απεγκλώβισης τραυματισμένου μαθητή, που πραγματοποιήθηκε σε σχολική μονάδα του Δήμου. 
ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η συνέχεια δόθηκε με τη βράβευση των ευεργετών δημοτικών σχολείων της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής βράβευσε τον Λέανδρο Μπάσμπα για την χορήγηση του πετρελαίου της φετινής χρονιάς στο σχολείο, στο οποίο και ο ίδιος είχε φοιτήσει σαν παιδί, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη μας. 

Συγκινημένος για την τιμή αυτή ο ίδιος θυμήθηκε πως «ως παλαιός μαθητής του 1ου δημοτικού σχολείου έχω προσωπική εμπειρία για τις δυσκολίες θέρμανσης αφού θυμάμαι ότι καθόμασταν ανά τρία άτομα στα θρανία για να ζεσταινόμαστε και δε θα ήθελα οι παλαιές συνθήκες να ισχύουν και για τους τωρινούς μαθητές». Άνθρωποι σαν τον κ. Μπάσμπα που κατάγονται από τη θρακική γη λείπουν, παρόλο που πάντα η Θράκη έβγαζε μεγάλους ανθρώπους και σε ήθος και σε φιλοπατρία και σε ανθρωπισμό, είπε ο κ. Μητακίδης διευθυντής του σχολείου παραδίδοντας το βραβείο. Μάλιστα ανέγνωσε τις σκέψεις μιας μαθήτριας του σχολείου, οι οποίες όπως ανέφερε αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα όλης της σχολικής κοινότητας. «Είμαι μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης και με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τους δασκάλους μας για την απόφασή σας να δωρίσετε στο σχολείο μας ένα χρηματικό ποσό. Αυτές οι πράξεις που κρύβουν μεγαλείο ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άλλωστε ποτέ στα μαθητικά μου χρόνια δεν έμαθα να έκανε κάποιος μία ανάλογη κίνηση. 

Η δωρεά σας έγινε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για το σχολείο μας γιατί οι οικονομικές περικοπές δυσκόλεψαν πολύ τον προγραμματισμό και την οργάνωση. Μας χαρίσατε ανακούφιση και μας δώσατε κουράγιο και πίστωση χρόνου για να συνεχίσουμε». 

ΣΙΤΙΖΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Από το 2010 παρέχει καθημερινά το δεκατιανό σε 100 περίπου μαθητές του 12ου δημοτικού σχολείου, μαθητές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο Αντώνης Χούτος είναι ο δεύτερος ευεργέτης που βραβεύτηκε από τη σχολική επιτροπή του Δήμου για την προσφορά του στην εκπαιδευτική κοινότητα. Συνεργαζόμαστε μαζί του τρία χρόνια και ήθελα να εκφράσω εκ μέρους των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων του 12ου δημοτικού σχολείου και του 14ου νηπιαγωγείου το οποίο είναι όμορο τις βαθύτατες ευχαριστίες για την αμέριστη και ανιδιοτελή προσφορά του, είπε ο κ. Αποστολίδης διευθυντής του 12ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής παραδίδοντας το τιμητικό βραβείο στον κ. Χούτο που ήταν παρών στην εκδήλωση. Όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής «τα παιδιά μας προέρχονται από μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και γι’ αυτό προσπαθήσαμε από την ίδρυση του σχολείου να τα στηρίξουμε με κάθε τρόπο όχι μόνο εκπαιδευτικά, αλλά και ηθικά και κοινωνικά και οικονομικά. Σε αυτή μας την προσπάθεια βρήκαμε αμέριστη συμπαράσταση από τον κ. Χούτο που αμέσως ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας για βοήθεια σα να περίμενε το τηλεφώνημα μας για να βοηθήσει». Κάθε μέρα στο σχολείο μοιράζονται 100 πακέτα με δεκατιανό και μάλιστα η εταιρεία του κ. Χούτου έχει αναλάβει και τη μεταφορά τους, καθώς ούτε αυτό μπορούσε να αναληφθεί από τους υπευθύνους του σχολείου. 

Ο Αντώνης Χούτος παραλαμβάνοντας το βραβείο του ευχαρίστησε το προσωπικό της εταιρείας, το οποίο, όπως τόνισε «δέχτηκε να κάνει όλη αυτή τη δουλειά, τον αρχιμάγειρα και τη διευθύντρια». Σε μία εποχή που όλοι μας είμαστε βαθιά οργισμένοι μέσα στην κατήφεια προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα άλλο χρώμα, πρόσθεσε ο κ. Χούτος επισημαίνοντας πως «σαν εταιρεία προσπαθήσαμε να μην περιορίσουμε ούτε ένα ευρώ από τη μισθοδοσία του προσωπικού και από τα κέρδη να στηρίξουμε ευπαθείς ομάδας στη Θράκη μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Μεταξύ των βραβευθέντων της εκδήλωσης ήταν και η Ελπινίκη Κουκούλη συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός, η οποία τιμήθηκε για τα 36 συνεχόμενα έτη υπηρεσίας της στην εκπαίδευση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Aκόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε και ήδη στις πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται,  μιλούν όλες για έκπληξη της κεντροαριστεράς,  πως το ενιαίο πλέον σχήμα, θα φέρει  δημοσκοπικά ποσοστά σε διψή

Ημερολόγιο