ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Βελτιώνεται η οριζόντια σήμανση στην ανατολική έξοδο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σήμανση
διαγράμμιση

Τις εργασίες αποτύπωσε χθες ο φακός του «Χ» 

Βελτιώνεται η οριζόντια σήμανση στην ανατολική έξοδο Κομοτηνής. Ο φακός του «Χ» εντόπισε τα συνεργεία να εργάζονται επί του οδοστρώματος στο ύψος των δικαστικών φυλακών Κομοτηνής. Η οριζόντια σήµανση των οδών είναι το τµήµα της σήµανσης που αποτελείται από ενδείξεις επάνω στο οδόστρωµα. Σκοπός της είναι, είτε από µόνη της, είτε σε συνδυασµό µε άλλες διατάξεις ελέγχου της κυκλοφορίας, να καθοδηγήσει τον οδηγό, να ρυθµίσει την κυκλοφορία, να καθορίσει ειδικές περιοχές του οδοστρώµατος και να καταστήσει εµφανή ορισµένα επικίνδυνα σηµεία της οδού. Οι βασικές διατάξεις που αποτελούν την οριζόντια σήµανση είναι οι διαγραµµίσεις και οι ανακλαστήρες οδοστρώµατος. Η διαγράμμιση είναι μία γλώσσα απλή και κατανοητή που όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν και μιλούν.

Η διαγράμμιση ορίζει τα άκρα της οδού και διαχωρίζει τις λωρίδες κίνησης των οχημάτων. Ρυθμίζει την κυκλοφορία υποδεικνύοντας τις λωρίδες επιτάχυνσης, επιβράδυνσης και στάθμευσης. Λειτουργεί ως απαγορευτικό σήμα, όταν είναι συνεχής και με ειδικά βέλη βοηθά, προειδοποιεί και κατευθύνει με ασφάλεια.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά από 22 χρόνια …πιλοτικής εφαρμογής των προγραμμάτων εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων στην περιοχή της Θράκης,  φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τα συνεχίσει.