ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΑΘΩΟΣ Ο Γ. ΖΗΛΟΥΔΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

Τρίτη αθώωση αντιδημάρχου Κομοτηνής σε υπόθεση με αδέσποτα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιώργος Ζηλούδης
Δήμος Κομοτηνής
Αδέσποτα

Εκκρεμούν άλλες τόσες υποθέσεις εις βάρος αντιδημάρχων μετά από αναφορές πολιτών


Έχουν προηγηθεί δύο παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν υπέρ του πρώην αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ισμαήλ Λεβέντ

Δήμητρα Συμεωνίδου

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης τον πρώην αντιδήμαρχο Δήμου Κομοτηνής Γιώργο Ζηλούδη για την κατηγορία της παράλειψης αποτροπής κοινού κινδύνου. Η κατηγορία αυτή του αποδόθηκε μετά από καταγγελία για επίθεση αδέσποτου σκύλου σε φοιτητή, το έτος 2015, την περίοδο δηλαδή που εκείνος κατείχε το αξίωμα του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. 


Τον κο Ζηλούδη υπερασπίστηκε στη δίκη που έγινε την περασμένη Τρίτη στην Κομοτηνή η δικηγόρος Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, με την ίδια να κάνει γνωστό ότι έχουν προηγηθεί δύο παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν υπέρ του επίσης πρώην αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ισμαήλ Λεβέντ, σε υποθέσεις σχετικές με τα αδέσποτα. Την ίδια ώρα βέβαια εκκρεμούν άλλες τόσες υποθέσεις εις βάρος αντιδημάρχων μετά από αναφορές πολιτών.


Ο παθών είχε τότε καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία Ροδόπης για το συμβάν και ο εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση στο ακροατήριο. Έτσι ο παθών από την Καστοριά, που στο μεταξύ έχει επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ήρθε στην Κομοτηνή την περασμένη Τρίτη για να είναι παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια αυτής, αναγνώρισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής είχαν ενεργήσει άμεσα μετά από το περιστατικό και την αναφορά που ο ίδιος υπέβαλε, περισυλλέγοντας την επόμενη κιόλας ημέρα το σκυλί που του είχε επιτεθεί.
Γι' αυτό και όπως είπε η κα Στογιαννίδου "σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο εκτίθεται, έτσι όπως είναι ο νόμος, είναι ότι δεν έχει δικαίωμα κανένας Δήμος να κρατήσει μέσα στα καταφύγια τα αδέσποτα.

Ο νόμος ορίζει ότι τα αδέσποτα πρέπει να αφήνονται ελεύθερα, εκτός και αν είναι επιθετικά. Αυτό σημαίνει ότι μόνο όταν υπάρχει επιθετικό και έχει ενημερωθεί η υπηρεσία και αδρανεί να το περισυλλέξει μόνο τότε υπάρχει παράλειψη των αρμοδίων. Σε αυτή την περίπτωση προέκυψε ότι με το που έγινε η αναφορά από τον πολίτη ότι ένα συγκεκριμένο αδέσποτο είχε επιθετική συμπεριφορά αμέσως πήγαν και το μάζεψαν".


Οι ενέργειες του Δήμου, όπως αυτές καθορίζονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κρίνονται ως οι δέουσες από τις δικαστικές Αρχές που κρίνουν για τρίτη φορά ως αθώο αντιδήμαρχο του Δήμου Κομοτηνής σε υπόθεση με αδέσποτα. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ