ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 15 Αυγούστου, 2017 - 11:30
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

Τα γιορτινά της «φόρεσε» η Κομοτηνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκκλησία
Μητροπολίτης
Κομοτηνή

Λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Επιταφίου του Θεομητορικού σώματος στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε χθες

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων χοροστάτησε στην ακολουθία του εσπερινού της Θεομητορικής γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή, πριν από την οποία πορευόταν η στρατιωτική μουσική και το στρατιωτικό άγημα, ενώ έπειτα έλαβε χώρα η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Επιταφίου του Θεομητορικού σώματος στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, παρουσία τοπικών αρχών αλλά και με την ευρεία παρουσία πολιτών.

ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου γιορτάζεται σήμερα, Τρίτη (15/08/2017) και η καρδιά της ορθόδοξης πίστης χτυπάει δυνατά, στέλνοντας μήνυμα χαράς και ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προσευχές, δεήσεις, ικεσίες των πιστών ακούγονται από τις πιο μεγαλοπρεπείς μητροπόλεις μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια και μοναστήρια, ενώ τα περίπου 500 «Θεοτοκωνύμια», οι ονομασίες και χαρακτηρισμοί που της απέδωσε ο λαός, δηλώνουν τη λατρεία στο Θείο πρόσωπο της.

Αλλού Μεγαλόχαρη και Θαλασσοκρατούσα κι αλλού Γλυκοφιλούσα και Βρεφοκρατούσα, η Παναγία βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πιστών δίνοντάς τους δύναμη κι ελπίδα.

Το μεγαλύτερο προσκύνημα κάθε χρόνο γίνεται στην Τήνο με τους πιστούς γονυπετείς να φτάνουν στο ναό της Ευαγγελίστριας για να εκπληρώσουν το τάμα τους στην εικόνα της Παναγίας.

Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα