ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 - 16:58
ΕΚΤΟΣ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Τα δύο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» που θα δημιουργηθούν στη Θράκη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου
Open Mall

Σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοινώνουν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. € προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά 56 προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Στη Θράκη θα δημιουργηθούν δύο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» στην Ορεστιάδα με προϋπολογισμό 1.803.187,12 και στο Διδυμότειχο με προϋπολογισμό 1.864.270,00. Όπως είναι ήδη γνωστό η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα, λόγω μη επαρκούς αριθμού επιχειρηματιών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα