fbpx Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης: «Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν: Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης: «Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν: Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης
Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί πορεία από την παλιά Νομική έως το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

Συμπληρώνονται σήμερα 36 χρόνια από την τραγική ημέρα (15/11/1983), που ο εγκάθετος της Τουρκίας Ραούφ Ντεκτάς, χρησιμοποιώντας την δύναμη που του έδινε ο τουρκικός κατοχικός στρατός στο νησί της Κύπρου, ανακήρυξε στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ψευδοκράτος του οποίο αποκάλεσε χωρίς ντροπή: «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Στο πλαίσιο της ημέρας, ο Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο διακηρύττει: «Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν: Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα» και θυμίζει: «Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που αναγνώρισε το Ψευδοκράτος, μια και είναι δικό της δημιούργημα που έχει εξελιχθεί σε προτεκτοράτο της. Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγήπ Ερτογάν ξεπερνώντας κάθε όριο και κάθε δεοντολογία προέβη επανειλημμένα σε δηλώσεις αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκαλώντας την τεθνεώσα. Άλλωστε εδώ και χρόνια υπάρχει απαγορευτικό προσέγγισης πλοίων και αεροπλάνων με σήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα λιμάνια και αεροδρόμια της Τουρκίας.

Η Τουρκία εφαρμόζοντας νέους λεονταρισμούς, αφού μένει στο απυρόβλητο από τα Ενωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, (της οποίας η Κύπρος είναι μέλος από το 2004) εισβάλει εκ νέου στην κυπριακή οικονομική ζώνη (ΑΟΖ). Συνεχίζει να προκαλεί ακόμη και στην κατεχόμενη γη μας, προσπαθώντας να καταστρέψει την πολιτιστική μας κληρονομιά και να αφανίσει οτιδήποτε ελληνικό, έχει ήδη καταφέρει να μειώσει δραματικά το ποσοστό των εγκλωβισμένων μας και έχει κουβαλήσει χιλιάδες εποίκους, διαπράττοντας ακόμη ένα έγκλημα πολέμου, τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου».

Ο αγώνας συνεχίζεται κι ο σύλλογος με το ψήφισμά του:
Καταδικάζει και καταγγέλλει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Καταδικάζει και καταγγέλλει την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας. Καταδικάζει και καταγγέλλει τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας από τη Τουρκία. Καταδικάζει και καταγγέλλει την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς από το τουρκικό στρατό κατοχής.

Ζητά και απαιτεί μια πατρίδα ελεύθερη, επανενωμένη, χωρίς στρατό κατοχής και χωρίς εγγυήσεις τρίτων χωρών. Ζητά την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και εφαρμογή σε όλο το νησί του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.  

Ζητά την άμεση κατάργηση των οδοφραγμάτων και των διαχωριστικών γραμμών. Ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλο το νησί. Ζητά την άμεση αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής, όπως και όλων των εποίκων. Ζητά την διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων.

Ζητά την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές του εστίες. Ζητά ακόμη από τους Διεθνείς Οργανισμούς (Ενωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.) και από όλα τα Κράτη την άμεση καταδίκη της Τουρκίας: για τα εγκλήματα που διέπραξε στην Κύπρο, για όλες τις παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και την άμεση εφαρμογή του Διεθνούς δικαίου. Μπορούν αν το θελήσουν να αναγκάσουν τη Τουρκία να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις  και υποχρεώσεις της στην Κυπριακή Δημοκρατία που απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο. 

Άξιο αναφοράς είναι ότι σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί πορεία από την παλιά Νομική μέχρι το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του