ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Στο Ιάσιο Ρουμανίας μαθητές του Λυκείου Ξυλαγανής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λύκειο Ξυλαγανής
Erasmus+

Επόμενος προορισμός η Τραπεζούντα
 

Στις 8 έως 13 Οκτωβρίου 2017, μια ομάδα του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+201με τίτλο «School without walls» στο οποίο συμμετέχει μαζί, με άλλα σχολεία και Μουσεία από πόλεις τριών χωρών, το Ζίβιετς της Πολωνίας, το Ιάσιο της Ρουμανίας και την Τραπεζούντα της Τουρκίας, επισκέφτηκε το Ιάσιο στη Ρουμανία, για επιμόρφωση σύμφωνα με το project.


Η ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές Ντούβα Δήμητρα, Ντούβα Αθανάσιο της Β τάξης, Κατεχαλίδου Ιωάννα, Τερζίδου Μαρία της Γ' τάξης και συνοδούς τον διευθυντή του ΓΕΛ Ξυλαγανής Ανέστη Ποιμενίδη και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μαρία Φίτσου.


Η επιμόρφωση αφορούσε, ιστορικές γνώσεις στα μουσεία που επισκέφτηκαν, δεξιότητες σχετικά με ξυλογλυπτική  και κατασκευές από πηλό κ.α. καθώς και επισκέψεις σε αξιοθέατα της περιοχής. Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι καθηγητές και οι μαθητές του «Colegioul Economic Administrativ Iasi» ήταν πολύ θερμή.


Η επιμόρφωση καθώς και οι εντυπώσεις  από το ταξίδι στο Ιάσιο είναι μοναδικές και περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη δραστηριότητα του project  που θα πραγματοποιηθεί στην Τραπεζούντα προς το τέλος Απριλίου του 2018.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ  ΑΒΕΡΩΦ
Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 το Λύκειο Ξυλαγανής πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά από ραντεβού που είχαν κλείσει, επισκέφτηκαν στις 12.45 μ.μ. το Θωρηκτό Αβέρωφ όπου και ξεναγήθηκαν από αξιωματικό του πλοίου .Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του θρυλικού πλοίου κι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την