ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 4 Απριλίου, 2014 - 12:00
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΑΒΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στην πόλη του Μάρωνα ξεναγούνται Βούλγαροι φοιτητές αρχαιολογίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Μαρώνεια και η περιοχή της είναι ένα βιβλίο ιστορίας το οποίο ευωδιάζει από μύθους, ιερά, μυστήριο και ιστορικά γεγονότα, είπε ο δήμαρχος  Η. Ιωαννάκης υποδεχόμενος 
8 καθηγητές και 40 μαθητές του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου ΣόφιαςΣτην Μαρώνεια βρίσκονται από χθες Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 και θα παραμείνουν μέχρι το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, 8 καθηγητές και 40 μαθητές του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Σόφιας, με επικεφαλής την ακαδημαϊκό Βαλέρια Φόλ, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής και διοργάνωσης εκπαιδευτικού σεμιναρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας. 

Οι φοιτητές ξεκίνησαν την γνωριμία τους με την ιστορία της Μαρώνειας από την συλλογή που βρίσκεται στο Αρχοντικό Ταβανιώτη και ακολούθως βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο όπου τους έγινε ξενάγηση από την αρχαιολόγο της ΙΘ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Χρύσα Καραδήμα.

Χες το απόγευμα στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρώνειας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο υπό τον τίτλο: «Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην πόλη του Μάρωνα», όπου θα παρουσιαστούν ανάμεσα στα άλλα και τμήματα του ανασκαφικού έργου της ΙΘ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή της Θράκης. Η επίσκεψή τους θα συνεχιστεί με επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης – Μεσημβρίας ? Μάκρης Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή, του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και της Παναγίας Κοσμοσώτηρας στον Έβρο, ενώ το Σάββατο με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Κομοτηνής.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας ? Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης καλωσορίζοντας τους φοιτητές και τους καθηγητές, τόνισε: 
«Η Θράκη ιστορικά είναι μια μεγάλη ενότητα, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αρχαιολόγους. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε στον δήμο μας μια τέτοια προίκα, μοναδική στην Θρακική ιστορία, που λέγεται Μαρώνεια. 

Σας υποδεχόμαστε στην πόλη του Μάρωνα, στα χνάρια της Ομηρικής εποχής με τον Πολύφημο και τον Οδυσσέα, στην Ρωμαϊκή και Βυζαντινή εποχή με τους ζωντανούς λίθους της ιστορίας. Η Μαρώνεια και η περιοχή της είναι ένα βιβλίο ιστορίας το οποίο ευωδιάζει από μύθους, ιερά, μυστήριο και ιστορικά γεγονότα. 

Σας εύχομαι φεύγοντας να πάρετε ένα κομμάτι για την έρευνά σας, στα επόμενα χρόνια της καριέρας σας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε,  αφού ήδη άρχισαν οι πανηγυρισμοί επίσημα  στο Ζάππειο, αλλά και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από στελέχη της συγκυβέρνησης, ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια,

Ημερολόγιο