ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΘΕΤΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Σπύρος Θυμικιώτης: Θέλω το Επιμελητήριο ανοιχτό και κοντά στους επαγγελματίες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σπύρος Θυμικιώτης
ΕΒΕΡ
Αντώνης Γραβάνης

Δέχτηκε τιμητική πρόταση από τον Αντώνη Γραβάνη να είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Συμφωνία Ανασυγκρότησης"

Θέτει εαυτόν στην κρίση των συναδέλφων του επαγγελματιών για πρώτη φορά στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, έχοντας βέβαια πείρα ενασχόλησης με τα κοινά από το σωματείο καφεποτοπωλών καταστηματαρχών Κομοτηνής και περιφέρειας. Ο Σπύρος Θυμικιώτης, ιδιοκτήτης των καταστημάτων Avant Garde και Omnia στην Κομοτηνή, δηλώνει ενεργός στην επόμενη μέρα των εκλογών στο Επιμελητήριο, έναν θεσμό που καλείται να βγει από την νωχελικότητα στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια και να σταθεί αρωγός στον επαγγελματία της περιοχής. Αυτό θα επιδιώξει με τη συμμετοχή του σε αυτό ο κος Θυμικιώτης. Δέχτηκε τιμητική πρόταση από τον Αντώνη Γραβάνη, με τον οποίον τον συνδέει προσωπική φιλία, να είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Συμφωνία Ανασυγκρότησης". Απάντησε θετικά αμέσως, επιδιώκοντας με την υποψηφιότητά του να ενισχύσει καταρχήν τον συνδυασμό και φυσικά τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, εφόσον εκλεγεί σε αυτήν.


Τα κοινά όταν μεταφράζονται σε δημόσιες σχέσεις του τύπου, τραπέζια και βόλτες, δεν αντιπροσωπεύουν τον κο Θυμικιώτη. Θέλει ένα Επιμελητήριο να είναι ανοιχτό και δίπλα στον επαγγελματία. "Θέλω ο επαγγελματίας όταν έχει ένα πρόβλημα να πηγαίνει στο Επιμελητήριο και να λέει "έχω αυτό το πρόβλημα πως μπορεί να λυθεί;". Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των Επιμελητηρίων ο κος Θυμικιώτης διαπιστώνει με απογοήτευση ότι "κανείς δε μπορεί να σου δώσει μία ειλικρινής συμβουλή ή να σε παραπέμψει στον αρμόδιο" και προσθέτει "δεν γίνεται το Επιμελητήριο να αφορά τους επαγγελματίες και να είναι ένα αφανές Επιμελητήριο". 


Εκφράζει την πεποίθηση ότι το Επιμελητήριο μπορεί να λειτουργήσει συνεκτικά για τους επαγγελματίες, ίδιων ή διαφορετικών τομέων, όπως για παράδειγμα της εστίασης που δραστηριοποιείται ο ίδιος. Επιπρόσθετα μπορεί να προτάξει και να στηρίξει τα τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες. "Πρέπει να στηρίξουμε όλους στην περιοχή, τις δικές μας δυνάμεις", λέει με έμφαση ο κος Θυμικιώτης και επιθυμεί να επεξεργαστεί με τους συναδέλφους του επαγγελματίες προτάσεις για την βελτίωση του επιχειρείν στην πόλη. "Η Κομοτηνή έχει ανθρώπινο δυναμικό, έχει παράδοση, έχει παραλίες, έχει βουνά, όμως μένουν ανεκμετάλλευτα", σημειώνει. Φυσικά στην προσπάθεια αυτή απαραίτητη θα είναι η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, είτε των επαγγελματιών, είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Στην τελική ευθεία για τις κάλπες στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπη στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, ο κος Θυμικιώτης καλεί τους συναδέλφους του επαγγελματίες "να μην είναι αδιάφοροι, να έρθουν να ψηφίσουν γιατί είναι ένα θέμα που τους αφορά". Όσον για την επομένη των εκλογών δηλώνει ενεργός στη νέα διοίκηση του ΕΒΕΡ. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων που θα στηρίζονται από κόμματα, μάλλον  βιάστηκε ο Σύριζα  από την πλευρά του, με …διαρροές  να ανακοινώσει τα χρίσματα σε εφτά περιφέρει