ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Rural Broadband: Γρήγορο Internet σε ακριτικές περιοχές της Θράκης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
διαδίκτυο
ΟΤΕ
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Το έργο σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής
 

Ο όμιλος ΟΤΕ ολοκλήρωσε εντός χρονοδιαγράμματος την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών μήκους διαδρομής 12.000 χιλιομέτρων σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της Βόρειας και της Νότιας Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband. Πλέον 323.000 κάτοικοι σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες και γρήγορο Internet με ταχύτητες ως 50 Mbps. Το έργο Rural Broadband σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ και από εθνικούς πόρους.


Από το σύνολο των 2.260 οικισμών που ανέλαβε ο όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του Rural Broadband, οι 810 βρίσκονται σε 19 νομούς της Βόρειας Ελλάδας, και συγκεκριμένα στους νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Οι υπόλοιποι 1.450 βρίσκονται σε 17 νομούς της Νότιας Ελλάδας, στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδος, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Δωδεκανήσου και Βοιωτίας.


Ο όμιλος ΟΤΕ, μέσω των εταιρειών OTE Rural North και OTE Rural South, έχει ξεκινήσει τη χονδρική εμπορική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών στους παρόχους λιανικής σε 1.565 οικισμούς, που εξυπηρετούν περισσότερους από 257.000 κατοίκους, ενώ εντός του Νοεμβρίου οι υπηρεσίες θα διατεθούν στο σύνολο των οικισμών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την