ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΧΕΠΑ ΟΡΦΕΥΣ HJ-20 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Προσπάθειες για τη σύσταση παραρτήματος ΜΕΝΣΑ στην Κομοτηνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής
Εκδήλωση

Στην περιοχή μας η υπεύθυνη προγραμμάτων Χαρισματικότητας της ΜΕΝΣΑ Ελλάδας και ψυχοθεραπεύτρια Δανάη Δεληγιώργη

Τριήμερο δράσεων, αφιερωμένων στα χαρισματικά παιδιά, ετοιμάζει το τμήμα ΑΧΕΠΑ Ορφεύς HJ-20 Κομοτηνής, από σήμερα Τρίτη 28 ως την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου. 


"Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε παράρτημα της ΜΕΝΣΑ και στην Κομοτηνή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό αν τα καταφέρουμε. Νομίζω πως θα είναι καλό για τον τόπο, τα παιδιά και τους γονείς", μας ενημερώνει ο πρόεδρος του τμήματος Γιάννης Τζαμπάζης. 


Ο κος Τζαμπάζης, υπογραμμίζει και την αξία όχι μόνο να υπάρχουν χαρισματικοί άνθρωποι -αλλά ακόμη περισσότερο, αυτοί να εντοπίζονται μέσα στο κοινωνικό σύνολο. "Το να υπάρχουν χαρισματικοί άνθρωποι, να το γνωρίζουν και να προσδιορίζουν την πορεία της ζωής τους, ώστε να φέρουν κάτι ωφέλιμο για την περιοχή και να αναπτύξουν τον τόπο, είναι κάτι θετικό για όλους μας", εξηγεί. Υπενθυμίζουμε πως η MENSA είναι ένας παγκόσμιος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός σκοπός του οποίου είναι η αναγνώριση, η υποστήριξη, η έρευνα και η προώθηση της ανθρώπινης ευφυΐας ως μέσο έκφρασης αλλά και ως μέσο προόδου της ανθρωπότητας. Αυτή η διεθνής κοινότητα ανθρώπων απαρτίζεται από μέλη των οποίων ο Δείκτης Νοημοσύνης τους κατατάσσει στο ανώτερο 2% του πληθυσμού. Για την εισαγωγή στην MENSA o Δ.Ν. αποτελεί το μοναδικό κριτήριο και μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.


Σήμερα η Ελληνική MENSA βρίσκεται στην υψηλότερη βαθμίδα αξιολόγησης (Full National MENSA), συμμετέχει δια του προέδρου της με δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο προέδρων της Διεθνούς MENSA (Mensa International) και αριθμεί πάνω από 800 ενεργά μέλη σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη. 


ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Τι είναι το ΙQ, η μέτρησή του; Tι είναι χαρισματικότητα; Πώς γίνεται η αναγνώριση ενός χαρισματικού ανθρώπου; Σε ποια ηλικία; Οι άνθρωποι γεννιούνται χαρισματικοί ή μήπως το περιβάλλον δημιουργεί τους χαρισματικούς ανθρώπους;  Ποια η διαφορά ανάμεσα στον «ταλαντούχο» και στον «χαρισματικό» άνθρωπο; Σε αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα θα απαντήσει η επιστήμονας Δανάη Δεληγιώργη στην Κομοτηνή.
Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κομοτηνής ομιλία με θέμα "Χαρισματικότητα και Προσωπικότητα" με ομιλία της υπεύθυνη προγραμμάτων Χαρισματικότητας της ΜΕΝΣΑ Ελλάδας και ψυχοθεραπεύτρια Δανάη Δεληγιώργη.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την