ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2014 - 12:00
Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ: Δεν αξίζει να γίνουμε ένας λαός γραικύλων?

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάποιοι σχεδίασαν τη γενικότερη υποδούλωση της Ελλάδος

Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε την οικονομία μας , να δημιουργήσουμε μία στοιχειώδη σοβαρή δημόσια διοίκηση, να στήσουμε  νέες επιχειρήσεις και άρα θέσεις  εργασίας για να σταματήσει η κατάρα της ανεργίας…

Ο Κ.  Καραμανλής θα κυνηγούσε τους νταβατζήδες αλλά μετά τα έκανε πλακάκια μαζί τους και συνεχίστηκε η ιστορία.

Ο μεν Σημίτης έλεγε «αν έχετε οτιδήποτε να πάτε στον εισαγγελέα» και όταν του είπα να πάω εγώ στον εισαγγελέα για τι δεν κάνεις εσύ σωστά τη δουλειά σου κι εδώ γίνονται απάτες,  τον θύμωσα και με πολέμησε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Σταύρος Φανφάνης
Έχει καιρό να εμφανιστεί στα Μέσα κρατώντας σκοπίμως μια απόσταση από την δημοσιότητα στην προσπάθειά του ο  ισχυρός άνδρας της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ  να αντιμετωπίσει τα του οίκου του διεκδικώντας περί  τα 250 εκατομμύρια ευρώ  χρέη του ελληνικού δημοσίου σε έργα του και επιχειρώντας μια αναδιάταξη των στόχων και των προοπτικών των επιχειρήσεών του. Ο κ. Πρόδρομος  Εμφιετζόγλου δεν ξέχασε όμως  ποτέ την Θράκη και με την πρώτη αφορμή ταξίδεψε εδώ και βρέθηκε με φίλους και συνεργάτες του. Παραχώρησε συνέντευξη στον «Χ» μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα, για τα εγκληματικά λάθη που έγιναν από τους πολιτικούς,  για την διαφθορά αλλά και για  το  στημένο σχέδιο υποδούλωσης της χώρας. Αξίζει να παρακολουθήσουμε τη συλλογιστική του.
Καταθέτει σκέψεις με απόλυτη ειλικρίνεια αλλά αποκαλύπτει ότι και η ΜΗΧΑΝΙΚΗ περνά δύσκολες ώρες στρεφόμενη στην δικαιοσύνη.

Πόσο μετά από αυτή τη σημερινή ζοφερή εικόνα μπορούμε να μιλάμε για θετική σκέψη κ. Εμφιετζόγλου;
-Παρόλα αυτά πρέπει να μιλούμε για θετική σκέψη και για θετική ενέργεια γιατί αλλιώς η αρνητική ενέργεια μας οδηγεί σε μία απαισιοδοξία η οποία παραλύει κάθε δυνατότητα. Άρα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας πρέπει να κοιτάζουμε οποιαδήποτε θετική πτυχή. 

Βλέπετε εσείς φως στο τούνελ;
-Αυτή την κλασική έκφραση φως στο τούνελ. Εγώ βλέπω ομίχλη στο τούνελ. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από εμάς , από τους κυβερνώντες, από τις αντιστάσεις μας. Δεν μπορώ να απαντήσω με ένα ναι ή με ένα όχι. Εκείνο το οποίο είναι σίγουρο είναι ότι αυτή η πολιτική πλέον του μνημονίου οδηγεί σε καταστροφή διότι έχουν καταστραφεί χιλιάδες επιχειρήσεις, υπάρχουνε 1.4 εκατομμύρια άνεργοι. Χάνουμε τα καλύτερα μας παιδιά στο εξωτερικό , χάνουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Όλα αυτά για να μπορέσουμε να μαζέψουμε χρήματα για να πληρώσουμε ένα κράτος ανίκανο, δημόσιες υπηρεσίες οι οποίες πολλές φορές κάνουνε ζημιά στον ιδιωτικό τομέα. Γίνεται τεράστια συζήτηση για την απόλυση ελαχίστων δημοσίων υπαλλήλων όταν γι’ αυτούς έχουν θυσιαστεί  ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα που παράγει. Άρα αύριο όταν δε θα υπάρχουν αυτοί οι οποίοι παράγουν πως θα πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που βλέπουμε ότι το 30% των Ελλήνων είναι συνταξιούχοι, το άλλο 30% είναι άνεργοι. Ποιοι θα μπορέσουν να φέρουν αυτό το βάρος;  Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να πει «μέχρι εδώ!». Πραγματικά είναι και θέμα αξιοπρέπειας πέραν της οικονομικής, εθνικής πτυχής , πέραν της πτυχής του μέλλοντος της πατρίδας μας είναι πλέον και θέμα αξιοπρέπειας. Δεν αξίζουμε να γίνουμε ένας λαός γραικύλων. Έχουμε μία ιστορία, έχουμε δημιουργήσει τόσα πράγματα και δεν μας αξίζει μία ομάδα γραικύλων ταπεινωμένων , εξευτελιζόμενων κάθε λίγο και λιγάκι.

Σας εκπλήσσουν όλα αυτά τα σκάνδαλα;
-Αυτά εγώ τα ήξερα και με τις μικρές μου δυνάμεις  τα πολέμησα και βέβαια από όλους είχα την αντίστοιχη απάντηση. Ο μεν Σημίτης έλεγε «αν έχετε οτιδήποτε να πάτε στον εισαγγελέα» και όταν του είπα να πάω εγώ στον εισαγγελέα για τι δεν κάνεις εσύ σωστά τη δουλειά σου κι εδώ γίνονται απάτες  τον θύμωσα και με πολέμησε. Έχουμε και έναν τεράστιο κομπλεξισμό που δεν υπάρχει υψηλοφροσύνη να πει κανείς ότι εκτιμώ κάποιον ο οποίος μου λέει κατάμουτρα την αλήθεια. Αντίθετα αυτός που μου λέει την αλήθεια και δεν μου είναι αρεστός πρέπει να κουρευτεί . Να τον καταδικάσουμε , να τον εξαντλήσουμε, να τον εξουθενώσουμε για να μην μιλάει...
Ήρθε ο Καραμανλής που υπήρχανε πολλές ελπίδες από αυτόν αλλά δυστυχώς ύστερα από λίγο ενώ στην αρχή είπε ότι «θα τους λυγίσω τους νταβατζήδες και η χώρα δεν θα έχει νταβατζήδες»  μετά τα έκανε πλακάκια μαζί  και συνεχίστηκε η ιστορία και βέβαια υπήρξε και μία απόλυτη απραξία μπροστά στα νούμερα τα οποία έβλεπε κανείς. Το χρέος ανέβαινε, το έλλειμμα του μεγάλωνε, έβλεπε κάθε χρόνο να ανεβαίνει  κατά 50 δις περισσότερο χρέος και συνεχίζονταν η ίδια κατάσταση. Αποτέλεσμα να φτάσουμε σε ένα χρέος τέτοιο που δεν μπορούμε πλέον να εξυπηρετήσουμε γιατί αλλάξανε και οι συνθήκες. 

Δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα του εύκολου δανεισμού πλέον και φτάσαμε στο αδιέξοδο. Γίνανε εγκληματικά λάθη και το δράμα είναι ότι παρά τα εγκληματικά κομματικά λάθη γίνανε και απάτες και προδοσίες σε βάρος της πατρίδος και μάλιστα  σε υψηλότατο επίπεδο. Αυτά ήταν  όλα αυτά γνωστά. Αναρωτιέμαι, υπάρχει σύμβαση στον κόσμο στην οποία δίνεται προκαταβολή το 80%; Όταν παίρνεις προκαταβολή το 80% θέλει φιλοσοφία ότι από αυτό ένα 15% θα πάει σε μίζες; Η εταιρεία που  πήρε το 80%  ως προκαταβολή έδωσε και το 10-15% οπότε γιατί να φτιάξει το αντικείμενο της σύμβασης της. Βλέπαμε πόσο αγοράζανε παρόμοια αεροπλάνα άλλες χώρες. Το εγκληματικό το οποίο είναι εθνική προδοσία είναι ότι γινόντουσαν αγορές  οι οποίες για λόγους μίζας δεν ήταν ολοκληρωμένες. Δηλαδή να έχεις αεροπλάνα και να μην έχουν σύστημα αυτοπροστασίας; Τότε τι έχεις στην ουσία; Τίποτα.  

Κάνεις τεράστιες δαπάνες και δεν εξασφαλίζεις τουλάχιστον την άμυνα της χώρας; Έτσι η διαφθορά έγινε κάτι αποδεκτό από τον κόσμο. Από την κορυφή η διαφθορά διαχύθηκε σε όλο τον κόσμο και πλέον όσοι αντιστεκόντουσαν είχανε τέτοιο πόλεμο που δεν μπορούσαν να αντισταθούν  διότι όλο το σύστημα έπεφτε επάνω τους και αναγκαζόντουσαν να υποχωρήσουν. 

Βλέπετε κ. Εμφιετζόγλου να ξεκαθαρίζει το τοπίο;
-Βρέθηκαν λίγοι εισαγγελείς και προς τιμήν τους είναι γυναίκες,  όπως η Ε. Ράικου, η Π. Παπανδρέου οι οποίες χωρίς μέσα, χωρίς καν μία γραμματεία σε ένα δωμάτιο αγωνίζονται να διερευνήσουν όλες αυτές τις απίστευτες υποθέσεις. Πλέον η κοινωνία δεν αντέχει συνέχιση αυτής της κατάστασης. Εντάξει να πάρω ένα δωράκι, αλλά όχι 500 εκατομμύρια που είπε ο Α. Παπανδρέου και νομιμοποίησε την διαπλοκή και τη διαφθορά κυβέρνησης και πολιτών… Δεν μπορεί να συνεχιστεί τώρα αυτή η κατάσταση. Οι συνθήκες είναι τόσο δύσκολες για τον απλό κόσμο που δεν αντέχονται. Θα ανοίξει πλέον ο δρόμος για την κάθαρση αλλά δυστυχώς αυτή η κάθαρση θα πάρει πολύ χρόνο γιατί η αλλαγή νοοτροπίας δεν είναι εύκολη ιστορία. 

Και η Τουρκία κλυδωνίζεται. Τι σημαίνει αυτό και ποιες είναι οι επιπτώσεις  για την Θράκη; 
-Η Τουρκία είχε περάσει και αυτή μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Είχε την τύχη να έχει έναν καλό ηγέτη παρά τις ιδιομορφίες του γιατί πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Ερντογάν για την Τουρκία ήταν «άξιος ηγέτης». Βέβαια πέρασε και το μήνυμα του light Ισλάμ που λένε οι Αμερικάνοι το οποίο θεώρησαν ότι θα ήταν μία λύση στα αμερικανικά συμφέροντα. Μία Τουρκία η οποία θα δίδει το παράδειγμα σε όλη την περιοχή και ουσιαστικά δια αυτής θα περνάνε οι αμερικανικές στρατηγικές επιλογές στο χώρο. Διότι είδαν οι Αμερικάνοι ότι μόνοι τους δεν μπορούνε με το δικό τους τρόπο να πετύχουν αυτά τα οποία θέλουν στην περιοχή. Ιράκ – Αφγανιστάν ? Συρία ? Αίγυπτος ? Λιβύη ? Τυνησία συνεχώς αποτυχίες. Είδανε ότι και εκεί πέσανε έξω διότι δεν ήτανε light Ισλάμ και ουσιαστικά θα οδηγηθεί σε ένα φονταμενταλιστικό  Ισλάμ το οποίο είναι επικίνδυνο και δεν το ανέχονται ούτε οι Τούρκοι. Γι? αυτό βλέπουμε τις πρώτες δειλές αντιδράσεις  των Τούρκων και ιδιαίτερα των Τούρκων της δυτικής Τουρκίας. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εμάς όπως πολλούς δημοσιογράφους οι οποίοι πολύ επιπόλαια λένε ότι «καταρρέει ο Ερντογάν». Είναι άλλη η δομή της Τουρκίας και δεν πρέπει να τη βλέπουμε με τα δικά μας τα δεδομένα που  δέκα κάνουν ένα σύλλογο ή ένα κόμμα και νομίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις συνθήκες. Είναι αλλιώς τα πράγματα στην Τουρκία, υπάρχει πειθαρχία, σεβασμός και στο στρατό και στην κυβέρνηση, υπάρχει και μία στρατηγική η οποία δεν αλλάζει με τις παραμικρές αλλαγές. Για εμάς εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι ανεξάρτητο των Τούρκων. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε την οικονομία μας , να δημιουργήσουμε μία στοιχειώδη σοβαρή δημόσια διοίκηση, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις και άρα θέσεις  εργασίας για να μπορέσει να σταματήσει η κατάρα της ανεργίας.

Είχατε κάνει μία πρόταση για την ΑΟΖ αλλά δεν ακούστηκε.
-Λυπάμαι που δεν ακούστηκε ή μάλλον ακούστηκε αλλά δεν τηρήθηκε και αυτήν την πρόταση την επανέλαβα και στην ημερίδα που έκανε ο Μ. Θεοδωράκης. Δυστυχώς χρειάζεται τόλμη. Εγώ έλεγα ότι θα έπρεπε πρώτα να κηρύξουμε την ΑΟΖ για να ξέρεις το οικόπεδο σου. Από εκεί και πέρα ασφαλώς χρειάζονται μελέτες. Μέχρι να φτάσεις να βγάλεις θέλει 10-15 χρόνια αλλά εμείς επειδή είμαστε σε αυτήν την πολύ δύσκολη θέση θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πολύ απλό. Θα μπορούσαμε να φωνάξουμε 3-4 ξένους και να πούμε αυτή η περιοχή με τα στοιχεία τα οποία έχετε τι αξίζει; Έστω ότι αξίζει 1 τρις το 10% είναι 100δις. Αυτό το 10% το τιτλοποιούμε και το δίνουμε στους Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού και ότι μείνει στο διεθνές επενδυτικό κοινό. Μαζεύει η χώρα 100 ή έστω 50 δις από τα οποία κρατάει 25 για ανάπτυξη και 25 για αγορά χρέους με τόκο. Οπότε με μία τέτοια κίνηση θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα για να μην υφιστάμεθα αυτήν την απίστευτη πίεση και εξουθένωση. Δυστυχώς όλοι οι πολιτικοί με τους οποίους το έχω συζητήσει συμφώνησαν απόλυτα αλλά αυτές οι κινήσεις είχαν ένα αρχικό προαπαιτούμενο την κήρυξη της ΑΟΖ. 

Ο Σαμαράς ενώ στην αρχή ήταν ενθουσιώδης, λόγω πιέσεων επανήλθε και πάλι στην γνωστή υποχρεωτική ελληνική πολιτική “να μην ενοχλήσουμε τον πασά τον Tούρκο”. Τελικά αποσιωπήθηκε αυτό το οποίο στην αρχή έλεγε και δεν έχουμε κηρύξει ΑΟΖ ακόμη με αποτέλεσμα να μην ξέρεις το οικόπεδο σου διότι όταν θέλεις να χτίσεις οτιδήποτε το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι ποιο είναι το οικόπεδο σου. Δυστυχώς πλέον μένουμε εκεί . Mπήκαμε στα μνημόνια  που είναι μία οικονομική προδοσία. Η εισδοχή μας στο μνημόνιο με τους όρους που μπήκαμε και με τις συνθήκες που μπήκαμε και βέβαια αυτοί που θησαυρίσανε ήτανε οι διεθνείς κερδοσκόποι με τα CDS εις βάρος της Ελλάδος και εκεί υπάρχει θέμα σοβαρό γιατί είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και εγκλήματα εις βάρος της χώρας διότι οδήγησαν την χώρα στα πρόθυρα πτώχευσης με αποτέλεσμα να γίνει αυτή η κερδοσκοπία στα CDS, δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων.  Αν υπήρχε εξυπνάδα και ψυχή  πατριωτισμού και εθνικής συνείδησης δεν μπορούσαν να κάνουν αυτά που κάνανε. Τουλάχιστον ας τα εκμεταλλεύονταν, ας αγοράζαμε εμείς σαν ελληνικό δημόσιο εκείνη τη στιγμή CDS και μετά θα ανεβαίνανε  500-1000 φορές και ουσιαστικά θα βγάζαμε τα λεφτά μας μέσω αυτού του χειρισμού και πλέον θα ήμασταν μία χώρα ελεύθερη χωρίς κανένα πρόβλημα. Αντί να βγάλει τα λεφτά του ο Σώρος , ο Ρουμπινί και όλοι αυτοί που πηγαίνανε στον Γιώργο Παπανδρέου και συζητάγανε και μετά πηγαίνανε και δίνανε εντολές, ας τα έβγαζε η πατρίδα μας. Τότε μόνοι μας με αυτό το κόλπο θα είχαμε λύσει όλα τα προβλήματα μας και η πατρίς θα μας ευγνωμονούσε. Δεν ξέρω τι είμαστε.  Προδότες, βλάκες, άθροισμα και των δύο, ένα ποσοστό από το ένα και ένα ποσοστό από το άλλο;

Τί  θα ευχόσασταν στη νέα γενιά των Ελλήνων; Τι θα λέγατε στα νέα παιδιά να μείνουν στην χώρα;
-Είναι ένα δύσκολο ερώτημα και λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά έχω σταματήσει να το απαντώ. Εγώ χρόνια υποστήριζα και έλεγα «παιδιά μείνετε στην Ελλάδα για να κάνουμε μία καλύτερη πατρίδα»,  παρόλο που ήξερα και έβλεπα. Θέλω να πω και τώρα αυτό το πράγμα αλλά η πραγματικότητα δεν μου το επιτρέπει και μένω εκεί. Πρέπει η ηγεσία αυτού του τόπου, γιατί αυτή οδηγεί να δώσει το παράδειγμα για να μπορέσουνε τα νέα παιδιά να πούνε ότι εμείς μένουμε, ακολουθούμε αλλά υπάρχει αξιοκρατία και δεν υπάρχει προτίμηση κομματική, θα παλέψουμε όλοι με ίδιες συνθήκες και πλέον όλοι θα πολεμήσουμε για να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Αν όμως τα νέα παιδιά βλέπουνε ότι παρά την άθλια αυτή κατάσταση δεν υπάρχει αξιοκρατία , ότι συνεχίζονται οι ίδιες διαδικασίες του παρελθόντος τότε λένε δίκαια μα γιατί να πολεμήσω. Αξίζει να πολεμήσω αυτή την κατάσταση θυσιάζοντας τη δική μου ζωή, τη δική μου ανέλιξη, τις δικές μου φιλοδοξίες; Ας μην ξεχνάμε ότι πέρασε η πατρίδα μας και πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Οι παλιότεροι γνωρίζουνε τι τράβηξαν όλοι οι Έλληνες και στην γερμανική, βουλγαρική κατοχή μετά στον εμφύλιο όλοι είχανε την ελπίδα ότι θα πάμε καλύτερα και επιτέλους θα προχωρήσουμε. Τότε οι φοιτητές πιστεύανε και βλέπανε μπροστά δεν είχανε καμία απογοήτευση ήταν άλλες συνθήκες ενώ τώρα βλέπει κανείς απογοήτευση γιατί βλέπουνε ότι δεν υπάρχει τέρμα σε αυτήν την προσπάθεια , το λεγόμενο φως στην άκρη του τούνελ. Όταν υπάρχει αμφιβολία δεν μπορεί να προχωρήσει κανείς.

Ο οικουμενικός, ο απόδημος ελληνισμός μπορεί να κάνει κάτι;
-Θα σας περιγράψω ένα περιστατικό. Παλαιότερα είχε έρθει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και είχε βοηθό έναν Ελληνοαμερικάνο και μιλούσανε για την αξία των lobbys στην Αμερική , πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν και το Κυπριακό και τα εθνικά μας θέματα και ζητούσανε συνδρομές για αυτήν την προσπάθεια και τους έκανα την απλή ερώτηση: Εσείς έχετε ένα σωρό ομογενείς στην Αμερική πολλοί εκ των οποίων έχουν γίνει πλούσιοι, έχουνε τις επιχειρήσεις τους άρα έρχεστε εδώ να ζητήσετε χρήματα από εμάς γιατί δεν πάτε σε αυτούς να ζητήσετε χρήματα;  Η απάντηση δεν ήταν ικανοποιητική αλλά εμένα μου έδωσε το μήνυμα ότι δυστυχώς παρά τα λεγόμενα η ομογένεια έχει απομακρυνθεί από την πατρίδα. Πέρασαν τα χρόνια, οι γενιές, οι συνθήκες, δεν ξέρω πλέον  έχουν μπει σε μία άλλη κοινωνία και τα θέματα τα ελληνικά είναι μία ωραία ανάμνηση της πατρίδας , κάποια ωραία τραγούδια της πατρίδος αλλά ως εκεί. Βέβαια είναι και  η εθνική κατάρα της αδυναμίας συνεννόησης. 

Φέτος συμπληρώνει η ΜΗΧΑΝΙΚΗ 40 χρόνια; Πώς σας βρίσκει;
Πράγματι πέρασαν 40 χρόνια  από το 1974. Δεν θα κρύψω ότι η ΜΗΧΑΝΙΚΗ τώρα περνάει μία δύσκολη περίοδο λόγω της αφερεγγυότητας του κράτους,. Λόγω  των συνθηκών που έχουν επικρατήσει στα δημόσια έργα που έχει δημιουργηθεί ένα καρτέλ. Λόγω των τραπεζών οι οποίες ξαφνικά κόψανε οποιαδήποτε χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να δημιουργήσουνε τεράστια προβλήματα σε μία επιχείρηση η οποία αναπτυσσότανε σε 6 χώρες με αποτέλεσμα όντως να περνάμε μία δύσκολη περίοδο αλλά ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.  Υπάρχουνε πολλές διεκδικήσεις, πολλά δικαστήρια  αλλά έχουμε και ένα άλλο πρόβλημα που είναι ο χρόνος απονομής Δικαιοσύνης. Από τη μία είναι ιδιώτης από την άλλη το δημόσιο οπότε ένας νέος δικαστής πολύ δύσκολα θα αποδώσει την δικαιοσύνη και θα επιβαρύνει το δημόσιο . Θα δράσει κατά κάποιο τρόπο υπέρ του δημοσίου. Έστω και αν αποδοθεί η δικαιοσύνη ύστερα από 15-20 χρόνια τί αξία έχει;  Δυστυχώς η δικαιοσύνη η οποία απονέμεται ύστερα από τόσο χρόνο δεν είναι δικαιοσύνη. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο αγγίζει πλέον όλη την ελληνική κοινωνία αλλά είναι και πάρα πολύ σημαντικό και για την οικονομική ανάπτυξη πέραν του δικαίου και της ηθικής. Πως μπορεί μία επιχείρηση να προχωρήσει όταν για μία απόφαση η οποία έχει και οικονομική σημασία για αυτήν μπορεί να περιμένει χρόνια και τι αξία έχει να δικαιωθείς όταν καταστραφείς; 

Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα χειροτερεύει διότι το σύστημα είναι τέτοιο. Οι δικαστικές υποθέσεις  πολλαπλασιάζονται με τα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κατά χιλιάδες , το δικαστικό σύστημα όπως είναι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με αποτέλεσμα τις συνεχείς καθυστερήσεις. Δικαιώθηκε η δική μας εταιρεία, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ  για ένα θέμα της που είχε σχέση με την προ προηγούμενη προεδρία της Ελλάδος που είχε γίνει στην Κέρκυρα. Δικαιωθήκαμε,   το κράτος έκανε αναίρεση, ξανά δικαιωθήκαμε το 2010, για να καθαρογραφεί η υπόθεση  θέλει 1-1,5 χρόνο, μας το κοινοποιήσανε το 2012, κάναμε το λογαριασμό και το κοινοποιήσαμε στην αρμόδια υπηρεσία και μας είπε «δεν έχει λεφτά» και πάμε για το 2015! Με τέτοιες συνθήκες και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας επηρεάζεται πάρα πολύ από τις δικαστικές αποφάσεις. Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Δεν μπορεί να πάει μπροστά μία κοινωνία όταν απόφαση δικαστική απονέμεται ύστερα από 23 αναβολές!» 

Ο κ. Εμφιετζόγλου θα είναι στην Κομοτηνή να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα όπως μας θυμίζει ως δημότης Κομοτηναίων λέγοντας ότι παρακολουθεί από κοντά τα συμβαίνοντα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Eπιστήμη έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση τη λογική του πνεύματος  αποπροσανατολισμού  της κοινής γνώμης, την ώρα που θα έπρεπε να επικεντρωθούν όλοι στα σοβαρά και στα δύσκολα και πρώτα βέβαια οι ίδιοι. 

Ημερολόγιο