ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΒΑΚΟΥ

Πέντε χρόνια ζω εδώ, κάθε χρόνο πλημμυρίζει...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παράπονα
Πολίτες
Πλημμύρα

Ο Σαλή Σεμπαετίν αυτές τις μέρες έγινε θεατής στο ίδιο φαινόμενο

Πέντε χρόνια ζει σε αυτό το σπίτι και δεν έχει περάσει χρόνος από τότε, που δεν ήρθε αντιμέτωπος με πλημμυρικά φαινόμενα. Ο Σαλή Σεμπαετίν κάτοικος Βάκου αυτές τις ημέρες έγινε θεατής στο ίδιο φαινόμενο. "Κάθε φορά που βρέχει δεν κοιμόμαστε την νύχτα και περιμένουμε, θα κατέβουν τα νερά, δεν θα κατέβουν", μας λέει. Μόλις έχει βγει από το σπίτι του με το ποδήλατο και φορώντας γαλότσες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης.  

Ο κος Σεμπαετίν  έχει μιλήσει προσωπικά με όλους τους αρμόδιους τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, όμως οι απαντήσεις που λαμβάνει βρίσκουν τον έναν να μεταφέρει την ευθύνη στον άλλο, για το αν πρόκειται για ευθύνη της Περιφέρειας ή του Δήμου. Και αυτός ο κάτοικος του Βάκου βρίσκεται κάπου στη μέση.

Τα αγροτικά μηχανήματα βρίσκονται μέσα στο νερό, προσπαθεί να προστατεύσει τα ζώα του, κότες και πάπιες, ενώ μετακινεί το αυτοκίνητό του σε άλλο σημείο για να μην καταστραφεί από τις πλημμύρες. Από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης ο κος Σεμπαετίν βρίσκεται στο πόδι για να προστατέψει την περιουσία του, αφού γνωρίζει ότι το νερό θα κατακλύσει το χωριό και το σπίτι του. Αυτό συνέβη και χθες, με τον απελπισμένο κάτοικο να ζητάει παρεμβάσεις που θα προστατέψουν όχι μόνο τον ίδιο αλλά όλο το χωριό.

Ζούμε στο 2019, λέει με παράπονο, βλέποντας τα νερά να πλημμυρίζουν κάθε φορά το χωριό του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Θα πάρουμε μέτρα και στοχευμένα μάλιστα,  αλλά στο προσεχές μέλλον,  εναντίον της Τουρκίας,  απεφάνθη ο βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής, για τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην αν