ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Παραμένουν μέχρι νεωτέρας στην θέση τους τα τροχόσπιτα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάμπινγκ Φαναρίου

Η διεύθυνση του κάμπινγκ ζήτησε από τους παραθεριστές να απομακρύνουν τα τροχόσπιτά τους για εργασίες

Παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι νεωτέρας, τα τροχόσπιτα των παραθεριστών του κάμπινγκ Φαναρίου. Πρόκειται για μία αψιμαχία που έχει ξεσπάσει μεταξύ της διεύθυνσης του κάμπινγκ και του συλλόγου κατασκηνωτών Φαναρίου, σύμφωνα με την οποία η διεύθυνση ζήτησε από τους παραθεριστές να απομακρύνουν από τις θέσεις τους τα τροχόσπιτα, ώστε να γίνουν εργασίες εξωραϊσμού του χώρου, αλλά οι παραθεριστές αντέδρασαν φοβούμενοι ότι η προσωρινή απομάκρυνσή τους μπορεί να έχει έμμεσα άλλα αποτελέσματα, πχ ανέβασμα τιμών προσεχώς.

Με νέα ανακοίνωσή του ο σύλλογος κατασκηνωτών ενημερώνει πως μέχρι νεωτέρας τα τροχόσπιτα θα παραμείνουν στην θέση τους. "Επειδή τα δένδρα του κάμπινγκ είναι χαρακτηρισμένα ως δασική έκταση, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, καταρχήν πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του Δασαρχείου Κομοτηνής, το οποίο τελικά θα προσδιορίσει, ποια και πόσα δένδρα πρέπει να κοπούν και να κλαδευτούν.

Κατόπιν αυτού το ως άνω κλιμάκιο της ΕΤΑΔ δέχθηκε να αποστείλει στη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης και κοινοποιήσει και στον Σύλλογό μας σχετικό έγγραφο, προκειμένου η αρμόδια δασική υπηρεσία, παρουσία και γεωπόνου της ΕΤΑΔ, να εγκρίνει τις επεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν και να επισημάνει, εάν απαιτείται γι’ αυτές να μετακινηθούν, ή όχι, κάποια τροχόσπιτα. Κατόπιν αυτού, εν αναμονή της απαντήσεως του Δασαρχείου, τα τροχόσπιτα παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που λήφθηκε στις 9-9-18. Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα εκδοθεί καινούργια ανακοίνωση", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ