ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 11 Ιουλίου, 2017 - 18:54
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ολοκληρώθηκε η "δίκη των 58"

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ναρκωτικά

Κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας σχετικής με τα ναρκωτικά

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουλίου στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή η πολύκροτη «Δίκη των 58» με κατηγορούμενους Έλληνες και αλλοδαπούς, πολλοί από τους οποίους κάτοικοι Καβάλας, για την υπόθεση διακίνησης ινδικής κάνναβής και κοκαΐνης που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη στις αρχές του 2016. Τότε, ηΟμάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας είχε συλλάβει δεκάδες άτομα, στο πλαίσιο εξάρθρωσης σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή και όχι μόνον. 

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 (είχε προηγηθεί, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 η εκφώνηση της υπόθεσης και οι διορισμοί των συνηγόρων υπεράσπισης για όσους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν δικηγόρο επ’ αμοιβής), με τους δεκάδες κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους να «πλημμυρίζουν» την αίθουσα του Εφετείου!

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφασή του και τις ποινές όσων κρίθηκαν ένοχοι περί τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουλίου 2017.

Από τους συνολικά 58 που «έκατσαν» στο εδώλιο, οι 30 κρίθηκαν αθώοι και οι 28 ένοχοι, με τις ποινές, για κάποιους από αυτούς, να κρίνονται ως ιδιαίτερα «βαριές»! Η αθώωση των περισσότερων από τους μισούς και πλέον που κρίθηκαν αθώοι, οφείλεται στο ότι η κατηγορία σε βάρος τους μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα και με βάση τον Νόμο 4411/2016 άρθρο 8, υπήρξε παραγραφή της δίωξης υφ’ όρων.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Νέα Δημοκρατία travel,  λένε χαρακτηριστικά οι  σύμβουλοι  της Περιφερειακής Αναγέννησης,  οι οποίοι θα μεταφερθούν με το λεωφορείο που έστειλε το κόμμα, με το καινούργιο σήμα βέβαια,  στα κεντρικά γραφεία σ