ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2015 - 00:00
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Οι πέντε του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά, Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, Τάκης Χαρίτος και Αλέξανδρος Σπανός
Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά, Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, Τάκης Χαρίτος και Αλέξανδρος Σπανός. Τα πέντε αυτά πρόσωπα συνθέτουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Οι πληροφορίες του «Χ» λένε ότι το ψηφοδέλτιο έχει κλείσει στους παραπάνω πέντε υποψηφίους βουλευτές και αναμένεται πλέον η επίσημη ανακοίνωσή του. Ήδη στη γειτονική Ξάνθη οι ανακοινώσεις έγιναν ως εξής: «Το ψηφοδέλτιο  Αξιοπρέπειας – Δικαιοσύνης - Δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας. Άνθρωποι των κινημάτων, της εργασίας, της αλληλεγγύης, της εντιμότητας. Το ψηφοδέλτιο: 1. Γιαννακίδης Ευστάθιος 2. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν 3. Λουκοπούλου Μαρία 4. Πεταλά Κλεοπάτρα 5. Στογιαννίδης Γρηγόρης». 

Οκτώ ήταν τα πρόσωπα, που εξαρχής εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά μετά από συζητήσεις και συναντήσεις, η τοπική οργάνωση κατέληξε σε αυτούς. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης συμπεριλήφθηκαν δύο μουσουλμάνοι υποψήφιοι, ο νυν βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ και το παλιό στέλεχος και πρώην βουλευτής με τον Συνασπισμό Μουσταφά Μουσταφά. 

Να θυμίσουμε ότι, ο Μουσταφά Μουσταφά, αν και του προτάθηκε, αρνήθηκε να είναι υποψήφιος στις τελευταίες ευρωεκλογές, άρνηση που είχε συνδεθεί με την κάθοδο του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB. Επιστρέφει όμως σε αυτές τις εθνικές εκλογές, οπότε η εκλογή δεν θα είναι εύκολη για τον Αϊχάν Καραγιουσούφ. Ο Τάκης Χαρίτος δίνει το προσωπικό του αγώνα και ήδη άρχισε επισκέψεις και εμφανίσεις. Είναι και ο μόνος προς το παρόν που έχει έντονη προεκλογική δραστηριότητα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. 
Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο στη Ροδόπη. 

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗ
Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές
«Τώρα ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο»

Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν επίσημα, έπειτα από χθεσινή συνάντησή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γιάννης Τσιρώνης έκαναν λόγο για στρατηγική συνεργασία των δύο κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κοινή πορεία των δύο κομμάτων κατά το παρελθόν πάνω σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και πρόσθεσε: «Τώρα ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στο ίδιο ψηφοδέλτιο». Πρόκειται, είπε ο κ. Τσίπρας, για μια απόφαση ιστορική και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Ευρωπαίους Πράσινους, είναι μια συνεργασία που διευρύνει τόσο τη δυναμική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης στην Ελλάδα, όσο και τον δρόμο για αναγκαίες συμμαχίες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, ότι πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία που δεν αποβλέπει μονάχα στις επικείμενες εκλογές, αλλά κυρίως προσβλέπει στην από κοινού διαμόρφωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, συντονιστής της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα λέγοντας ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι παρόντες όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά και για την επόμενη μέρα. Υπογράμμισε τη βούληση του κόμματός του να βοηθήσει μέσω αυτής της συμμαχίας για να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου, για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το καθεστώς, το οποίο δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον -το οποίο θεωρούσε πολυτέλεια- αλλά καταστρέφει και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μικροπολιτική στα ερείπια και στην απόγνωση και ρεπορτάζ βασισμένο στον ανθρώπινο πόνο και στην καταστροφή,  μόνο και μόνο για να αντιπολιτευτούν, η να πουλήσουν  η να ρίξουν ευθύνες,  μόνο στην  Ελλάδα γίνε

Ημερολόγιο