ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι χρήσιμες παρατηρήσεις ενός δημότη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολίτες
Παράπονα
καθημερινότητα

Για θέματα της καθημερινότητας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Οι παρατηρήσεις των δημοτών μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμες, για την επίλυση καθημερινών θεμάτων στην πόλη. Η εφημερίδα μας που λειτουργεί, επί δεκαετίες, ως δίαυλος επικοινωνίας των δημοτών με τις αρμόδιες υπηρεσίες δημοσίου, αυτοδιοίκησης ή άλλες, γίνεται αποδέκτης των όσων απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Σε δύο θέματα της καθημερινότητας επικεντρώνονται οι παρατηρήσεις του συνδημότη μας. Η πρώτη αφορά σε ένα καπάκι υπονόμου όμβριων στη γωνία Παπαναστασίου και  Δημοκρατίας. Όπως μας πληροφορεί το καπάκι του υπονόμου κλάπηκε και αντικαταστάθηκε με πρόχειρο και ακατάλληλο, όπως απέδειξε η τελευταία βροχόπτωση αφού δεν απορροφά το  νερό και η περιοχή  πλημμυρίζει. Ο συνδημότης μας απευθύνθηκε στον Δήμο, ο Δήμος έστειλε το αίτημά του στη ΔΕΥΑΚ, όμως η ΔΕΥΑΚ ακόμη δεν ανταποκρίθηκε. 

Η δεύτερη παρατήρησή του αφορά πινακίδα ανακατασκευής του πάρκου Αγίας Παρασκευής στο κέντρο της πόλης. Όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο συνδημότης μας η εν λόγω πινακίδα τοποθετήθηκε προ δεκαετίας περίπου όταν ανακατασκευαζόταν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Urban το πάρκο. Από τότε έχουν παρέλθει χρόνια, γι' αυτό σύμφωνα με τον συνδημότη μας η πινακίδα πρέπει να απομακρυνθεί γιατί δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης και γιατί δημιουργεί οπτική ρύπανση.

Οι αρμόδιοι ας πράξουν τα δέοντα, σεβόμενοι τις καλόπιστες παρατηρήσεις του δημότη. Σίγουρα οι ενέργειές τους θα έχουν προστιθέμενη αξία όχι μόνο για τον συγκεκριμένο δημότη αλλά ευρύτερα για την πόλη. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ