ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 16 Απριλίου, 2018 - 12:04
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Με το βλέμμα στη Συρία η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Κομοτηνή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Συρία
Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση την 1η Μαΐου

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση  των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, με τη στήριξη και άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ενάντια στη Συρία,  με χαλκευμένα στοιχεία και προσχήματα. Στόχος τους είναι ο έλεγχος νέων αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών - και ενεργειακών δρόμων,  ματώνοντας για μια ακόμα φορά τους λαούς.

Η ένταση της επιθετικότητας  ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας  και η τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στη περιοχή, αυξάνουν τους κινδύνους ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Μεγάλες ευθύνες  έχει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ γιατί συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπλέκει τη χώρα  στους  ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διεκδικώντας μερίδιο  από τη μοιρασιά της λείας, για λογαριασμό το ελληνικού κεφαλαίου. 
 

 Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα δυναμώνουμε  τη  κοινή πάλη και την  αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το  σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά, απαιτώντας:

√ Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

√ Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από  το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

√ Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.

√ Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

√ Αγώνας τώρα ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

√ Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Το Σωματείο Καλεί σε συμμετοχή στην φετινή πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μαΐου στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αλήθεια αυτή η παλιάς κοπής, παλαιοκομματική και αναχρονιστική επικοινωνιακή πολιτική,  που επιλέγουν τα κόμματα και ενόψει εκλογών κατακλύζουν την περιφέρεια,  με τα στελέχη να μας επισκέπτονται θαρρείς και