ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, 2013 - 12:00
ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΗΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ H1N1, ΑΛΛΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ

Μαζική πνευμονική εμβολή, οδήγησε στο θάνατο τον 38χρονο ιερέα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκπληξη, χαρακτηρίστηκεο θάνατος του Κωνσταντίνου Τσουρέλη, αφού πέθανε για άγνωστο λόγο από άλλη αιτία εκτός της γρίπης, που του προκάλεσε μαζική πνευμονική εμβολή

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσε στο «Χ» ότι ο ιερέας είχε νοσήσει από τον ιό H1N1,
αλλά δεν κατέληξε λόγω αυτούΟι συγγενείς του δε θέλησαν να γίνει περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών του θανάτου

Έκπληξη, χαρακτηρίστηκε ο θάνατος του ιερέα από την Καρυδιά του Ν. Ροδόπης Κωνσταντίνου Τσουρέλη, αφού πέθανε για άγνωστο λόγο από άλλη αιτία, εκτός της γρίπης Η1Ν1 από την οποία είχε νοσήσει, αιτία που του προκάλεσε μαζική πνευμονική εμβολή. Το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων με το οποίο επικοινώνησε ο «Χ» επιβεβαίωσε ότι ο ιερέας είχε νοσήσει από τον ιό H1N1,αλλά σημείωσε ότι δεν κατέληξε λόγω της προσβολής του από αυτόν. Η μαζική πνευμονική εμβολή είναι και η επίσημη αιτία θανάτου, με την οποία ο νεαρός ιερέας, αγαπητός σε συγγενείς, φίλους και πιστούς, οδηγείται σήμερα στην τελευταία του κατοικία. Προκάλεσε μεγάλη επιστημονική απορία η γρήγορη κατάληξή του, ανέφερε ο διοικητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Ραπτόπουλος. «Έκπληξη, χαρακτηρίστηκε από τους ιατρούς ο θάνατος του Κωνσταντίνου Τσουαρέλη, αφού πέθανε για άγνωστο λόγο από άλλη αιτία εκτός της γρίπης, που του προκάλεσε μαζική πνευμονική εμβολή. Είναι ένας ξαφνικός θάνατος αφού ήταν ένα άτομο που δεν είχε προδιαθεσικούς παράγοντες, δεν ήταν παχύσαρκος, καρδιοπαθής, δεν έπασχε από σάκχαρο. Κατέληξε σε τέσσερα λεπτά, ενώ βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, διασωλημένος και δεν ανταποκρίθηκε σε τίποτα από όσα γίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε σχετικά ο διοικητής. 
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΙΟΣ ΧΟΙΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ

Οι αρχικές υποψίες των θεράποντων ιατρών περί προσβολής του από τον ιό των χοίρων επιβεβαιώθηκαν χθες και αυτό το απέδειξαν και τα ευρήματα από το Κέντρο Αναφοράς Θεσσαλονίκη. Παρ’ ότι οι πρώτες εξετάσεις για τυχόν ύπαρξη του ιού Η1Ν1 στις οποίες υπεβλήθη στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ήταν αρνητικές, εντούτοις η επανεξέταση του ήταν θετική. Άλλωστε η θετικοποίηση εντός 24 ωρών αρνητικών αρχικά δειγμάτων, είναι κάτι που συμβαίνει. Γι ?αυτό και δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για χθες το πρωί νεκροτομή, καθώς επρόκειτο για νεκροτομή υψηλού κινδύνου, που πρέπει να γίνει σε ειδικούς θαλάμους, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής κ. Παυλίδης. Η νέα γρίπη, που ονομάζεται επίσης νέα γρίπη Η1Ν1 ή νέα γρίπη Α (Η1Ν1) ή πανδημική γρίπη οφείλεται σε έναν ιό που εμφανίστηκε το 2009 και προσβάλλει τους ανθρώπους. Αρχικά, η νέα γρίπη ονομάστηκε γρίπη των χοίρων, γιατί ο ιός περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων σε έναν συνδυασμό που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ανθρώπινο ιό, για τον οποίο, δυστυχώς, δεν υπάρχει ανοσία στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού παραγωγικής ηλικίας και για τον λόγο αυτό προκάλεσε και πανδημία γρίπης στον πλανήτη μας. Ανοσία ενδέχεται να έχουν κάποια άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία είχαν εκτεθεί σε ιούς τύπου Α (Η1Ν1) που υπήρχαν πριν το έτος 1957. Επιδημιολόγοι στη Νοτιοανατολική Ευρώπη προειδοποιούν πως περιφερειακές χώρες αντιμετωπίζουν νέο κύμα γρίπης, και πολλοί έχουν ήδη μολυνθεί από το Η1Ν1, κοινώς γνωστό ως γρίπη των χοίρων. Ειδικοί συμβουλεύουν τον κόσμο να είναι σε επιφυλακή, ωστόσο τόνισαν πως κάθε άτομο που έχει μολυνθεί από γρίπη δεν έχει απαραιτήτως τον ιό Η1Ν1.

ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΕ ΘΕΛΗΣΑΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΥΡΕΥΝΗΣΗ

Πάντως στην περίπτωση του ιερέα από την Καρυδιά οι συγγενείς του δε θέλησαν να γίνει περαιτέρω διερεύνηση των αιτιών του θανάτου. Έτσι ο 38χρονος Κωνσταντίνος Τσουρέλης κηδεύεται σήμερα στις 11 το πρωί στον οικισμό της Καρυδιάς. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καρυδιάς, το ναό που ο ίδιος ο ιερέας ανέδειξε με την αγάπη και τη φροντίδα του. 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Eπιστήμη έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση τη λογική του πνεύματος  αποπροσανατολισμού  της κοινής γνώμης, την ώρα που θα έπρεπε να επικεντρωθούν όλοι στα σοβαρά και στα δύσκολα και πρώτα βέβαια οι ίδιοι. 

Ημερολόγιο