ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Λύση στην πληρωμή του προγράμματος νιτρορύπανσης

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών από μέρα σε μέρα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης έκανε γνωστή τη λύση που επέλεξε το ΥΠΑΑΤ όσον αφορά το μέτρο της «μείωσης της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα (νιτρορύπανση)». Η λύση που σύμφωνα με τον υπουργό είναι προς «όφελος όλων των παραγωγών» και «αποκαθιστά την κανονικότητα» ορίζει «την άμεση καταβολή του 75% του ποσού και διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση των αγροτών και για το μέτρο αυτό». 

Βασική υποχρέωση όσων εισπράξουν την προκαταβολή είναι να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2020. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. 

«Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 2019», σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, δηλαδή από μέρα σε μέρα. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαφώς είναι δύσκολο για τη χώρα μας,  να αντιπαρατεθεί βασιζόμενη μόνο σε λογικά επιχειρήματα, η στην ανύπαρκτη  διπλωματική στήριξη από τους συμμάχους, με το υπάρχον διεθνές σκηνικό,   έναντι της Τουρκίας.