ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, 2018 - 11:22
ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηναίος γιατρός χρέωσε τον ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις 6 εκατ. ευρώ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Παράνομες συνταγογραφήσεις

Ζημιά 6,2 εκ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις σε Περιφερειακό νοσοκομείο

Η συστηματική παραβατική συμπεριφορά Κομοτηναίου γιατρού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων, διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αξιοπιστία και η ετοιμότητα  ενός κρατικού  η αυτοδιοικητικού μηχανισμού,  είτε των θεσμικών του οργάνων,  κρίνεται πάντοτε από την γρήγορη διαχείριση και από τις άμεσες λύσεις που προτείνονται όταν προκύπ