fbpx Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:51
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απεργία
Κομοτηνή
ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Αύριο Τρίτη και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Κομοτηνής η απεργιακή συγκέντρωση

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, το οποίο καλεί όλους τους  συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας, αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Κομοτηνής. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ το υπό ψήφιση νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:

Τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος δύναται να ορίζει τον τρόπο λήψης των αποφάσεων των Σωματείων, υπερβαίνοντας έτσι το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων.

Δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στους επενδυτές σε βάρος εργασιακών, περιβαλλοντικών δικαιωμάτων αλλά και σε βάρος του Δημοσίου Ελέγχου, ο οποίος περνά στους ιδιώτες. Ταυτόχρονα, η ευθύνη για τη σημερινή δυσλειτουργία του Δημόσιου Τομέα (η πολυπλοκότητα και ασάφεια της νομοθεσίας, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, τα τεράστια ελλείμματα στελέχωσης και ο αντίστοιχος φόρτος εργασίας κλπ) μετακυλείεται στους απλούς υπαλλήλους, οι οποίοι απειλούνται με πειθαρχικές ευθύνες εάν δεν γνωμοδοτούν για τις στρατηγικές επενδύσεις εντός ενός (1) μηνός. 

Την αντικατάσταση των αναγκαίων μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο με τη μερική απασχόληση Ιδιωτικού δικαίου που εισάγει η παρ. 18 του Άρθρου 55. Με την διάταξη αυτή για πρώτη φορά σε Δημόσιες Υπηρεσίες θα προσλαμβάνονται συμβασιούχοι για μερική απασχόληση μέχρι 6 μηνών που δεν θα υπερβαίνει τις 4 ώρες ημερησίως. Δηλαδή το συνεχώς μειούμενο προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών θα αντικαθίσταται σταδιακά -και λόγω της πολιτικής περιορισμού των προσλήψεων- με ανακυκλούμενους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και μειωμένου ωραρίου.

Οι διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
  • Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».
  • Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
  • Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υπομονή μέχρι το Πάσχα για να μπορέσουμε να κρατηθούμε αλώβητοι, ξεπερνώντας το σκόπελο των μετακινήσεων και των συναθροίσεων με την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι