ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2012 - 12:00
ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΓΗ ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κακοποιημένο γαϊδουράκι σώθηκε χάρη στην ευαισθησία φιλόζωων

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πασαλειμμένο με γράσο και καμένα λάδια, αφυδατωμένο και φανερά ταλαιπωρημένο 
από την απάνθρωπη μεταχείριση εντοπίστηκε να περιφέρεται στον οικισμό

Σήμερα αναρρώνει στο κτήμα του προέδρου του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής 
Παναγιώτη Καραφύλλη, αφού δέχτηκε τις φροντίδες του κτηνίατρου Μουμίν Αϊδίν
Η ευαισθησία κατοίκων του Ιάσμου και η άμεση κινητοποίηση μελών της Φιλοζωϊκής Κομοτηνής και εθελοντών, είχε σαν αποτέλεσμα τη σωτηρία ενός κακοποιημένου γάιδαρου, που διαπίστωσε στην πράξη τι…ζώο μπορεί να γίνει ο άνθρωπος. Πασαλειμμένο με γράσο και καμένα λάδια, αφυδατωμένο και φανερά ταλαιπωρημένο εντοπίστηκε στον οικισμό το άτυχο ζώο στον οικισμό του νομού Ροδόπης και σήμερα αναρρώνει σε κτήμα στην Κομοτηνή απολαμβάνοντας τις φροντίδες φιλόζωων. Όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία που δέχτηκε η Φιλοζωϊκή από κατοίκους του Ιάσμου οι οποίοι έκαναν γνωστό ότι ένα γαϊδουράκι περιφέρεται σε άθλια κατάσταση στους δρόμους του οικισμού. Η ανταπόκριση των μελών της οργάνωσης ήταν άμεση, οπότε και οργανώθηκε επιχείρηση για την σωτηρία του.
Αρχικά τα μέλη της Φιλοζωϊκής Μαρία Καδρούδη και Ειρήνη Τυρίτη δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το ζώο, οπότε του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και το έδεσαν κάτω από ένα δέντρο, μέχρι να βρεθεί ο τρόπος μεταφοράς. Δεν πέρασε μία μέρα και χάρη στην ανταπόκριση εθελοντών διατέθηκε ένα τρέιλερ. Οι φιλόζωοι πήγαν άμεσα στον οικισμό αλλά εκεί τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη, αφού διαπίστωσαν, ότι το γαϊδουράκι δεν ήταν στο σημείο που το είχαν αφήσει. 
Ρωτώντας τους περίοικους εκείνοι τους ενημέρωσαν, ότι κάποιος δημότης το έλυσε γιατί τον ενοχλούσε η μυρωδιά του. Τελικά το ζώο εντοπίστηκε την κατάλληλη στιγμή, καθώς, όπως καταγγέλθηκε στο «Χ», ορισμένα παιδιά θεώρησαν ότι είναι παιχνίδι και το χτυπούσαν αγνοώντας την κακή του κατάσταση. 
Ο κτηνίατρος  Μουμίν Αϊδίν αμέσως παρείχε τις επιστημονικές τους γνώσεις για την περίθαλψη του ζώου και μάλιστα επικοινώνησε με την ιππίατρο από τη Θεσσαλονίκη Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου για να λάβει περαιτέρω πληροφορίες για την φροντίδα. Παράλληλα το μέλος του Ιππικού Πολιτιστικού Ομίλου Κομοτηνής Γιώργος Παπαδόπουλος έφερε τα μέλη της Φιλοζωϊκής σε επαφή με τον Παναγιώτη Καραφύλλη πρόεδρο του ομίλου ο οποίος προσφέρθηκε από τη πρώτη στιγμή να βοηθήσει. Το γαϊδουράκι, που ήδη έχει αναρρώσει και τρέφεται κανονικά, φιλοξενείται στο κτήμα του κ.  Καραφύλλη  στην Κομοτηνή.

Φυσικά τα μέλη της οργάνωσης ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για τον εντοπισμό του και για την απομάκρυνση του από το χωριό, ώστε σε περίπτωση που κάποιος το αναζητήσει, να καταγγελθεί για την εγκατάλειψή του. 
Δήμητρα Συμεωνίδου

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Aκόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε και ήδη στις πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται,  μιλούν όλες για έκπληξη της κεντροαριστεράς,  πως το ενιαίο πλέον σχήμα, θα φέρει  δημοσκοπικά ποσοστά σε διψή

Ημερολόγιο