ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 18 Ιουλίου, 2016 - 00:00
ΕΝΑ ΙΣΤΟΙΡΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΒΑΡΟΣΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ

Η Τσανάκλειος Σχολή ανακαινίζεται για να στεγάσει το μουσείο Καραθεοδωρή και την δημοτική βιβλιοθήκη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ανακοίνωση έγινε από τον υπεύθυνο του μουσείου Σάκη Λιπορδέζη στην αφιερωματική εκδήλωση παρουσία του μελετητή και ειδικού επιστημονικού συνεργάτη του μουσείου Νίκου Λυγερού.
Ένα εμβληματικό κτήριο της νεοκλασσικής Κομοτηνής, η Τσανάκλειος σχολή που ανακαινίζεται και αποτελούσε δωρεά του Νέστορος Τσανακλή με την δέσμευση να υπηρετεί την γνώση και την επιστήμη βρίσκει τον φυσικό της ρόλο με την στέγαση εκεί του μουσείου Καραθεδωρή και μέρους της δημοτικής βιβλιοθήκης ως ένας πνεύμονας γνώσης όπου θα κυριαρχεί το πνεύμα του οικουμενικού Θρακιώτη μαθηματικού ιδρυτή των πανεπιστημίων Αθηνών, Σμύρνης κ.α.

Η ανακοίνωση έγινε από τον υπεύθυνο του μουσείου Σάκη Λιπορδέζη στην αφιερωματική εκδήλωση παρουσία του μελετητή και ειδικού επιστημονικού συνεργάτη του μουσείου Νίκου Λυγερού που κράτησε για δύο ώρες καθηλωμένο το κοινό με μια ομιλία κατανοητή σε όλους για το ρόλο του πολιτισμού, την συνάφεια με τον τουρισμό, την ποιότητα της παιδείας και τον σεβασμό στην ιστορία της πόλης.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα