ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 5 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ "Χ" ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

Η πτώση ενός οχήματος και οι ευθύνες "μπαλάκι"

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εγνατία Οδός
Δήμος Κομοτηνής
Δρόμοι

Μεταξύ Εγνατίας Οδού και Δήμου Κομοτηνής επιρρίπτονται οι ευθύνες συντήρησης

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η πτώση ενός οχήματος σε χαντάκι λόγω της κατάρρευσης μέρους του οδοστρώματος και η σήμανση μιας επικίνδυνης λακκούβας με λάστιχα οχημάτων, έρχονται να καταδείξουν την προβληματική ενός δρόμου. Πρόκειται για παράδρομο της Εγνατίας Οδού που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Κομοτηνής και χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες οδηγών οχημάτων.

Η χρήση του όμως εγκυμονεί κινδύνους και αυτό μας κατήγγειλαν χρήστες του δρόμου, ζητώντας μας να δημοσιοποιήσουμε την ανάγκη συντήρησης, αφού κανένας δεν αναλαμβάνει ευθύνη γι' αυτό. Όπως πληροφορηθήκαμε μεταξύ Εγνατίας Οδού και Δήμου Κομοτηνής επιρρίπτονται οι ευθύνες συντήρησης του παράδρομου, αλλά μέχρι να βρεθεί ποιος τελικά είναι υπεύθυνος, ο δρόμος γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τους οδηγούς.


Σε χθεσινή αυτοψία του "Χ" διαπιστώσαμε αυτό που μας κατήγγειλε φίλος - οδηγός. Περνώντας κάτω από τη γέφυρα της Εγνατίας Οδού και βγαίνοντας στον παράδρομο, που από τη μία κατεύθυνση οδηγεί στα χωριά Ίσαλος - Καλλιθέα και από την άλλη κατεύθυνση στον οικισμό του Κοσμίου, είδαμε αυτό που μας επεσήμαναν οδηγοί. Σε μία μεγάλη λακκούβα αγανακτισμένοι με την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών πολίτες τοποθέτησαν επάνω της λάστιχα αυτοκινήτων, προκειμένου να αποτρέψουν την πτώση οχημάτων μέσα σε αυτήν. Φυσικά η σήμανση αυτή δε μπορεί να γίνει κατά μήκος του παράδρομου και όπου αυτός παρουσιάζει φθορές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οδηγός οχήματος να πέσει μέσα σε χαντάκι. Το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει σε ένα σημείο και αυτό ήταν κρυμμένο κάτω από πυκνή βλάστηση. Επόμενο ήταν ο οδηγός να μη δει τη λακκούβα και να καταλήξει μέσα στο χαντάκι.


Πάντως, όπως διαπιστώσαμε και χθες, ο δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση από οδηγούς, επαγγελματίες και μη, που κάνουν χρήση  για να φτάσουν γρήγορα σε παρακείμενους οικισμούς.


Γι' αυτό οι ανήκοντες την ευθύνη συντήρησης οφείλουν να μεριμνήσουν άμεσα, πριν το επόμενο ατύχημα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναδημοσιεύουν όλοι και αναπαράγουν με περισσή  μάλιστα ευκολία,  τις απόψεις  των financial times,  που αναφέρεται στον διπλωματικό πόλεμο Ελλάδας Ρωσίας,  αλλά και την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, χωρίς δ

Ημερολόγιο