ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κοπή πίτας
Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας & Κομοτηνής

Στο πνευματικό κέντρο του ναού Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, θα γίνει η κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Συγκεκριμένα το απόγευμα και ώρα 19.00 θα λάβει χώρα στο πνευματικό κέντρο του ναού Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης και του νομού, καθώς και του ιερού κλήρου και του λαού της μητρόπολης. Νωρίτερα το απόγευμα στις 17.00 ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει  στον πανηγυρίζοντα ναό Αγίου Βασιλείου Παγουρίων. 

Την πρώτη μέρα του νέου έτους 2019, Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου. Ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής από τις 7.00 το πρωί, με την επίσημη δοξολογία του νέου έτους στις 10.30 το πρωί. 

Κανένας μόνος του στην αλλαγή του νέου χρόνου
Στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα τελεσθεί από τις 9.00 το βράδυ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βραδινή Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Στις 12.00 ακριβώς, την ώρα που θα αλλάζει η χρονιά, θα γίνει ειδική ακολουθία με ευλογία βασιλόπιτας.

Στην αγρυπνία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα διανείμει την βασιλόπιτα στο εκκλησίασμα. Την Πρωτοχρονιά, Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, γιορτάζει ο ναός του Αγίου Βασιλείου Καλλιθέας. Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 στις 6.00 το απόγευμα θα τελεσθεί ο μέγας αρχιερατικός Εσπερινός και την Τρίτη 1 Ιανουαρίου από 7.30-10.30 η αρχιερατική θεία λειτουργία και η δοξολογία του νέου έτους. Στις ανωτέρω ακολουθίες θα προεξάρχει ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ