ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η παρεμπόδιση εισόδου ασθενοφόρου, το έναυσμα για το "ξήλωμα" σε καφετέριες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βενιζέλου
δημόσιος χώρος
Κομοτηνή
Πεζόδρομος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να εισέλθει από την δυτική είσοδο της Βενιζέλου, λόγω σταθερών κατασκευών πάνω στον πεζόδρομο

Διονύσης Βοργιάς

"Ξηλωμένες" κατασκευές καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο, παρατηρήσαμε από τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου, οπότε και δύο καφετέριες του πεζόδρομου Βενιζέλου κλήθηκαν να αφαιρέσουν τις εξωτερικές κατασκευές τους.

Το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από το καλοκαίρι του 2017 (σύμφωνα με το οποίο οι παραβάτες του κοινόχρηστου χώρου, δηλαδή όσοι χρησιμοποιούν περισσότερο κοινόχρηστο χώρο από αυτόν για τον οποίο έχουν αδειοδοτηθεί μετά τη δεύτερη φορά που τους καταλογίζεται παράβαση, τους στερείται συνολικά η άδεια για έξι μήνες) σε συνδυασμό με την παρεμπόδιση ασθενοφόρου από το να εισέλθει εντός του πεζόδρομου της Βενιζέλου, από τη δυτική πλευρά του, είχαν ως αποτέλεσμα η εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης να λάβει τα δέοντα μέτρα ώστε κάτι ανάλογο να μην συμβεί.

Έτσι, και το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου το "ξήλωμα" εξωτερικών κατασκευών που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο και εμποδίζουν, συνεχίστηκε. Το πως θα αντιδράσουν οι καφετοπώλες Κομοτηνής παραμένει ακόμη υπό συζήτηση μεταξύ τους, το μόνο σίγουρο είναι πως το τοπίο σε κεντρικά σημεία της πόλης έχει διαφοροποιηθεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το σωματείο καφετοπωλών Κομοτηνής θα συναντηθεί - μετά και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Γ. Πετρίδη - και με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντ. Γραβάνη. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.