ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2013 - 00:00
ΠΑΙΑΝΙΖΕ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Η μαυροντυμένη μπάντα που κάνει εντύπωση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παλαιά μέλη αλλά και νέοι άνθρωποι των Σαπών συνδράμουν ώστε η μπάντα να συνεχίσει την πολιτιστική της δράση σε πείσμα των χαλεπών καιρώνΔεν έφεραν τα χαρακτηριστικά σιρίτια ή καπέλα, ούτε φορούσαν όμοιες στολές, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις μπάντες. Έχουν όμως πραγματική διάθεση να στηρίξουν δράσεις πολιτισμού στις Σάπες. Οι άνθρωποι της φιλαρμονικής μπάντας των Σαπών, νέοι στην πλειοψηφία τους, ντυμένοι στα μαύρα, έκαναν εντύπωση χθες παιανίζοντας χαρμόσυνους ύμνους στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Σαπών ξεκίνησε τη λειτουργία της το έτος 1962 με δήμαρχο τον Χρήστο Τσιτσώνη δεκαετίες πριν από την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής. Η Φιλαρμονική επί 50 συνεχή έτη εμφανίζονταν σε όλες τις εθνικές επετείους της πόλης των Σαπών και σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως τα καρναβάλια, καθώς και σε εορτές όπως η Πρωτοχρονιά, η Μεγάλη Παρασκευή, του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης κλπ. Από την ίδρυσή της αποτελούσε σημείο αναφοράς για την νεολαία των Σαπών, δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά της πόλης και κοιτίδα πολιτισμού για τον τόπο.
Σήμερα απαρτίζεται από 17 μέλη και γίνεται μία προσπάθεια συνεργασίας παλαιών μουσικών και νέων για ανασύνταξη των δυνάμεων τους. Όπως έκανε γνωστό ο Νίκος Σακίδης δάσκαλος μουσικής και υπεύθυνος φιλαρμονικής μπάντας τα τελευταία δύο χρόνια, οι παλαίμαχοι που έπαιζαν πριν 20 χρόνια συγκεντρώθηκαν ξανά και αποφάσισαν με την παρουσία τους να τη στηρίξουν. Τρομπέτα, σαξόφωνα, τύμπανα και άλλα όργανα συνθέτουν τη μπάντα, που το πρωί της Παρασκευής συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εθνική επέτειο. 
Παράλληλα το βράδυ της Παρασκευής η μπάντα βρέθηκε στη Νέα Σάντα και στην περιφορά εικόνας του Αγίου Δημητρίου με αφορμή την εορτή του ναού, ενώ έχει σκοπό να κάνει αισθητή την πολιτιστικής της παρουσία τις Σάπες.

Δήμητρα Συμεωνίδου

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες,  ότι δεν υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από πλευράς μελών ΔΕΠ του πανεπιστήμιου μας,  για να καταθέσουν υποψηφιότητες ως πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις,  στις επόμενες  εκλ

Ημερολόγιο